Сигурне победе Словеније, Бразила, Грчке...

Другог дана Светског првенства победе и максималан учинак од 2-0 оствариле су селекције Словеније, Бразила, Литваније и Грчке. Историјска победа Сенегала.

Без већих проблема до нових тријумфа на Светском купу у Шпанији дошли су национални тимови Словеније, Бразила, Литваније, Грчке.

Као што се и очекивало, Бразил је лако изашао на крај са Ираном - коначан резултат је био 79:50.

Азијска селекција је својим противницима парирала само у првој четвртини, коју су чак завршили са предношћу.

Међутим, Јужноамериканци су питање победника решили већ у наредној, јер су је окончали резултатом 23:6.

Остатак меча је било рутинско одрађивање посла и Бразил је уписао нова два бода.

Најбољи међу Бразилцима били су Алекс Гарсија са 13 и Леандро Барбоса са 12 поена, док је код Иранаца а најкориснији је био Арсалан Каземи са девет.

Репрезентација Словеније уписала је други сигуран тријумф на Светском првенству, пошто је у другом мечу групе Д славила против Мексика - 89:68.

Улогу најефикаснијег појединца у победничком тиму, од свог брата, преузео је Зоран Драгић, убацивши 22 поена, уз три скока и две асистенције. Три године старији Горан додао је 18 поена и шест асистенције.

Ален Омић уписао је 12 поена. Јака Клобучар два мање, док је играч Црвене звезде Јака Блажич постигао девет поена.

С друге стране, у јужноамеричкој екипи, највише се истакао искусни Густаво Ајон са 23 поена.

Горги Ђенг и Моамед Фај су предводили Сенегал до прве победе у групној фази такмичења Светског купа у историји. Они су у мечу другог кола Б групе савладали Порторико са 82:75 и тако му нанели други пораз. 

Додатна невоља са Порториканце је дисторзија зглоба Карлоса Ароја, после које је омалени плејмејкер завршио у болници већ током полувремана овог меча.

НБА центар који брани боје Минесоте, Ђенг, утакмицу је завршио са 18 поена и 13 скокова, док је Фај уписао 20 поена, четири скока и три украдене лопте.

На другој страни су се истакли Реналдо Балкменса 21 поеном и седам ухваћених лопти, те Хосе Хуан Бареа са 15 поена, пет скокова и четири додавања.

Кошаркаши Грчке победили су селекцију Филипина са 82:70 (20:10, 17:17, 18:21, 25:24), у оквиру другог кола групе Б на Мундобаскету у Шпанији.

Предност остварену у првој деоници Грци суодржавали су до краја, за нови тријумф после рутинске победе над Сенегалом.

Блеч је био лидер филипинске селекције са 21 поеном и 14 скокова, док је Принтезис био први стрелац Грчке са 25 поена уз осам скокова. До дабл-дабла дошао је Бурусис, ухвативши 10 лопти уз 12 поена.

Кошаркаши Литваније победили су Анголу у другом колу групе Д са 75:62 (23:22, 15:13, 25:14, 12:13), па имају максималан учинак пред дуел са Аустралијом.

Лидер је био Мотиејунас са 12 поена, Валанчијунас је био доминантан у скоку са 13 ухваћених лопти уз 11 поена, док је у табору Анголе најефикаснији био Мингас са 14 поена. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару