Белгија је у полуфиналу, Бразил иде кући

Репрезентација Белгије савладала је селекцију Бразила са 2:1 у оквиру четвртфиналне утакмице Светског првенства у Русији. Противник "црвених ђавола" у полуфиналу је екипа Француске.

Белгија је одиграла још једну веома добру утакмицу у којој су успели да постигну голове на време, надиграју фаворизованог ривала и сачувају резултат до краја меча.

Рекордер по броју освојених Мундијала, кући иде након четвртфинала и тако чини да сигурно европска екипа буде нови светски шампион.

Белгијанци су повели рано, већ у 13. минуту меча и то уз фактор среће, јер је након корнера и скока Компанија, Фернандињо главом сместио лопту у своју мрежу.

Од тог тренутка Белгија је заиграла још боље, имала потпуну иницијативу на средини терена, где су бриљирали Азар и Де Брујне.

У 31. минуту Белгија успева да материјализује одличну игру, када је Лукаку маестрално повео контру, успео да издржи два дуела и заобиђе противнике, упосли Де Брујнеа, који милиметарски прецизним ударцем постиже гол и доноси предност од 2:0, са којом су отишли на полувреме.

У другом делу игре Бразил је имао иницијативу, био боља екипа, стварао шансе, али се мучио са добро организованом одбраном Белгије.

Пробао је селектор Тите са Фирмином и Костом, а касније и са Ренатом Аугустом да све карте баци у напад и покуша да се резултатски врати у меч.

Аугусто је наду Бразилцима вратио у 76. минуту, када је на центаршут Кутиња успео да постигне гол. 

Исти играч имао је више него добру прилику за изједначење, али је са ивице шеснаестерца шутирао поред гола.

До краја сусрета гледала се опсада гола Белгије, али су Вицел и Фелаини успели да успоре и зауставе бројне налете, а са друге стране Азар и Де Брујне су сачували неколико лопти на средини терена и потрошили по који минут са сата.

Нејмар је у судијској надокнади веома добро шутирао ка голу Белгијанаца, али је Куртоа направио сјајну "параду", па до краја није виђена прилика нити промена резултата.

Белгијанци су се пласирали у полуфинале, где их чека селекција Француске.

Овако је протекао меч: 

21.52 – Крај меча, Белгија је у полуфиналу, пошто је победила Бразил са 2:1.

21.38 – Велику шансу пропушта Аугусто у 80. минуту. Поптуно сам Аугусто се нашао на ивици шеснаестерца, али је његов шут завршио поред гола Куртое.

21.34 ГОООЛ! Бразил смањује на 2:1 у 76. минуту, стрелац је Ренато Аугусто. Одлична асистенција Кутиња ка Аугусту, који постиже гол само пар минута након што је ушао у игру.

21.03 – Настављен је меч на "Казањ арени".

20.47 – Крај првог полувремена у Казању, Белгија води са 2:0.

20.32 – ГОООЛ! Белгија води са 2:0 од 31. минута, стрелац је Де Брујне. Поново добра контра Белгије и поново Лукаку главни актер те контре, успео је нападач Јунајтеда да издржи два дуела и упосли Де Брујнеа, који хируршки прецизним ударцем повећава предност Белгије на 2:0.

20.14 – ГОООЛ! Белгија води од 13. минута, након корнера Фернандињо лопту шаље у своју мрежу.

20.08 – Бразил погађа стативу у осмом минуту. Након корнера који је извео Нејмар, лопта некако долази до Тијага Силве, који је не захвата најбоље, а она погађа стативу. Одмах након тога контру Белгије је повукао Лукаку, да би у наставку акције поред гола шутирао Чадли.

20.00 – Почео је меч четвртфинала између Бразила и Белгије.

19.20 – Утакмица се игра на "Казањ арени", а правду ће делити најбољи српски арбитар Милорад Мажић.

19.15 – Навијачи обе екипе нестрпљиво чекају меч.

19.00 – Познати су састави тимова за вечерашњи дуел.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије