Француска први полуфиналиста на Мундијалу у Русији

Уругвај – Француска 0:2 (0:1). Селекција Француске први је учесник полуфинала Светског првенства у Русији, пошто је лакше него што се очекивало савладала Уругвај у Нижњем Новгороду. Варан и Гризман донели тријумф "триколорима", који ће у полуфиналу играти против бољег из дуела између Бразила и Белгије.

Француска је у полуфиналу Светског првенства у Русији, пошто је у дуелу четвртфинала у Нижњем Новгороду савладала екипу Уругваја са 2:0.

"Триколори" нису блистали на овом мечу, али су два пута савладали најбољу одбрану на турниру и заслужено ће се борити за пласман у финале.

Занимљив, али не превише леп меч, гледали смо у Нижњем Новгороду, а Француска је имала више снаге, али и среће, па ће се за финале борити против бољег из дуела између Бразила и Белгије.

Рафаел Варан донео је предност "триколорима" у 40. минуту. После одличног центаршута Гризмана, дефанзивац Реала био је најбољи у скоку и главом проследио лопту у мрежу Уругваја.

Покушао је Оскар Табарез изменама да донесе квалитет својој екипи, али практично све је било решено у 60. минуту, када је Гризман снажно шутирао, а голман Муслера одреаговао као почетник, па му је лопта прошла кроз руке и завршила у мрежи.

Уругвај је покушао до краја меча да стигне до гола, али одбрана Француске одлично је функционисала, па "Уруси" нису успели да направе озбиљнију прилику пред голом Лориса.

Треба истаћи да за Уругвај није играо Единсон Кавани, један од најбољих нападача данашњице, али то никако не умањује тријумф екипе Дидијеа Дешана и њихов пласман у полуфинале Мундијала од 2006. године.

Овако је протекао меч у Нижњем Новгороду: 

17.53 – Крај меча, Француска је савладала Уругвај са 2:0 и пласирала се у полуфинале Мундијала.

17.48 – Напада Уругвај, али нема прилика за гол. Остало је да се игра још пет минута надокнаде времена.

17.19 – ГОООЛ! 2:0 за Француску у 60. минуту, Гризман је шутирао, лопта прошла кроз руке голману Муслери, па "триколори" имају велику предност.

17.16 – Две измене врши Оскар Табарез – уместо Бетанкура и Стуанија у игри су Родригез и Гомез.

17.02 Настављен је меч.

16.47 – Полувреме у Нижњем Новгороду, Француска води против Уругваја са 1:0.

16.44 – Велика прилика за Уругвај у 44. минуту. Покушао је прво Касерес главом, Лорис одлично интервенисао, а на одбијену лопту налетео је Годин, али шутирао поред гола.

16.40 – ГООООЛ! 1:0 за Француску у 40. минуту, Рафаел Варан доноси предност "триколорима"!

16.20 – Занимљив меч у првих 20 минута, али без озбиљнијих прилика пред головима Муслере и Лориса.

16.00 – Почео је меч.

15.50 – У саставу Уругваја нема једног од најбољих нападача данашњице Единсона Каванија, док за Француску неће наступити Блез Матуиди због жутих картона.

15.45 – Утакмица се игра на стадиону у Нижњем Новгороду, а главни судија је Нестор Питана из Аргентине.

15.30 – Навијачи с нестрпљењем очекују први четвртфинални дуел на Мундијалу.

15.15 – Репрезентације ће наступити у следећим саставима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије