Минимална победа Шведске, Швајцарци иду кући

Шведска – Швајцарска 1:0 (0:0). Фудбалска селекција Шведске пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Русији, после минималне победе над репрезентацијом Швајцарске. Једини гол на мечу дело је Емила Форсберга, уз помоћ дефанзивца Швајцарске Аканђија. Шведска ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Колумбије и Енглеске.

Шведска је савладала Швајцарску у Санкт Петербургу са 1:0 и пласирала се у четвртфинале Мундијала у Русији.

Стрелац јединог гола за "викинге" био је Емил Форсберг, али уз велику помоћ дефанзивца Швајцарске Мануела Аканђија, ког је лопта погодила и преварила голмана Зомера.

Швајцарска се тако опростила од Светског првенства, а општи утисак је да је међу осам најбољих екипа прошла ако не боља, онда чвршћа и срећнија екипа.

Додуше, имали су Швеђани више удараца ка голу ривала, Швајцарска је најозбиљнију прилику направила у 90. минуту, а ударац Сеферовића био је први шут у оквир гола на мечу за екипу Владимира Петковића.

Шведска није бриљирала, али је одиграла чврсто у одбрани, затворила путеве до гола Олсена, а у нападу је успела једном да буквално угура лопту у гол за велику радост "жутог зида".

Шведској је досуђен пенал у 93. минуту, али је словеначки судија Скомина, после интервенције ВАР-а и прегледања снимка, досудио слободан ударац са ивице казненог простора, али и црвени картон за Ланга.

Шведска ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Колумбије и Енглеске, који је на програму касније вечерас.

Овако је протекао меч у Санкт Петербургу: 

17.53 – Крај меча, Шведска је савладала Швајцарску са 1:0 и пласирала се у четвртфинале.

17.51 – Ништа од пенала! Скомина је прегледао снимак и досудио да је фаул био на ивици казненог простора.

17.49 – Пенал за Шведску у 93. минуту! Одлична контра Швеђана, Олсен је оборен – Скомина показује црвени картон Лангу и досуђује пенал за Шведску.

17.30 – Двострука измена у тиму Швајцарске – Емболо и Сеферовић су у игри уместо Цубера и Џемаилија.

17.23 – ГОООЛ! 1:0 за Шведску од 66. минута, после ударца Форсберга лопта је закачила Аканђија и преварила Зомера!

17.05 – Још један добар напад Шведске, овога пута непрецизан је Ола Тоивонен.

17.02 – Настављен је меч.

16.46 – Полувреме без голова у Санкт Петербургу.

16.41 – Најбоља прилика на мечу за Шведску – Екдал са пет-шест метара шутира високо преко гола.

16.38 – Добра прилика за Швајцарску у 38. минуту. После акције Родригеза и Цубера, шутирао је Џемаили, али преко гола Олсена.

16.28 – Велика прилика за Шведску у 28. минуту, Берг је покушао – Зомер фантастично интервенисао.

16.10 – Швеђани опаснији у првих десет минута. Неколико опасних ситуација пред голом Зомера, али без прецизног ударца у гол.

16.00 – Почео је меч.

15.45 – Утакмица се игра на Крестовски стадиону у Санкт Петербургу, а главни судија је Словенац Дамир Скомина.

15.00 – Навијачи спремни за утакмицу...

14.55 – Познати су састави тимова...

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије