Русија после пенал рулета у четвртфиналу

Шпанија - Русија 3:4, након пенала. Русија је бољим извођењем једанаестераца изборила пласман у четвртфинале.

Био је то сјајан меч, велика борба. Шпанци су нападали, Руси успели да се одбране, оба гола виђена су у првом полувремену. Потом је уследила опсада гола Русије, али одбрана на челу са Акинфејевим је одолела. Меч је решен у пенал рулету, а Акинфејев је одбранио два и одвео свој тим у четвртфинале.

Шпанци су од почетка сусрета диктирали темпо и доминирали на средини терена. Како се очекивало посед је био на њиховој страни, а Руси су претили углавном из контранапада, пре свега по десној страни.

Шпанци су до вођства дошли у 12. минуту. Прекид је извео Асенсио, који је упутио лопту ка Рамосу. Он и Игнашевич су били у дуелу, лопта погађа Руса у пету и завршава у голу.

Уследио је миран период игре у коме су Шпанци контролисали средину терена. Руси су се постепено ослобађали притиска, али без изгледније прилике да угрозе гол Шпаније.

Тек у финишу Руси су преузели иницијативу. Као резултат тога уследио је корнер. Набачена лопта, скок и шут Дзјубе, лопта погађа Пикеа у високо подигнуту руку и судија је показао на пенал. Сигуран извођач био је Дзјуба и Руси стижу до изједначења. Играо се 41. минут сусрета.

До полувремена бележимо још две шансе за Косту, али није било промене резултата.

У наставку Шпанци су наставили са нападима, а Руси су претили из контранапада. Неколико изгледнијих прилика за Шпанце, од којих треба издвојити шут Инијесте са ивице шеснаестерца који је Акинфејев крајњим напором успео да одбије у корнер.

Руси су тек у финишу запретили, али је после добре акције Смолов био непрецизан. Тако да је регуларан ток сусрета завршен нерешеним резултатом, који је важио на крају првог дела игре –1:1.

Иста слика и у првом продужетку. Шпанци нападају, Руси успевају да се одбране. Неколико прилика пред голом Акинфејева, али одбрана не попушта.

Други продужетак, наставак напада Шпанаца, ређале су се шансе пред голом Акинфејева, Руси су ретко прелазили на половину противника у жељи да се домогну пенала.

Сјајну прилику имао је Родриго након соло продора је улетео у шеснаестерац, уследио је шут који је Акинфејев успео да заустави.

Акинфејев је након сјајног меча, одбранио и два пенала, прво Кокеу, а потом и Аспасу и тако одвео свој тим у четвртфинале.

Ток меча:

18.45 - Русија бољим извођењем једанаестераца изборила четвртфинале. Пенале за Шпанију промашили су Коке и Аспас.

18.31 - Крај продужетака. Пенали ће одлучити четвртфиналисту.

18.30 - Последњу шансу имао је Родриго, његов шут одбранио је Акинфејев.

18.18 - Сјајан продор Родрига улетео је у казнени простор искоса са десне стране, шутирао је, али је Акинфејев одбранио његов ударац.

18.14 - Почиње други продужетак.

18.13 - Покушај Рамоса главом, али голман Русије је на месту.

18.07 - Шут Асенсија са око 22 метра, али је Акинфејев успео да заустави овај покушај.

17.52 - Крај регуларног тома сусрета. Шпанија - Русија 1:1. Следе продужеци од два пута по 15 минута.

17.50 - Прва озбиљнија претња Руса у другом полувремену, Смолов је шутирао са ивице шеснаестерца, али је био непрецизан.

17.43 - Шанса за Шпанце. Инијеста је шутирао са ивице шеснаестерца, али је Акинфејев крајњим напором успео да одбије лопту.

17.38 - Шпанци плету мрежу око руске одбране, али нису успели да пробију бедем око гола Акинфејева. С друге стране неколико контри, али без озбиљнијих шанси.

17.16 - Лепа акција Шпанаца, на крају је лопта дошла до Иска, који није успео да пронађе пут лопти до мреже са око пет до шест метара, изборио је само корнер.

17.05 - Алба је прихватио лопту у шеснаестерцу, шутирао је у десну страну, али је голман Русије био на месту.

17.02 - Почело је друго полувреме.

16.47 - Полувреме, Шпанија - Русија 1:1.

16.46 - Две велике прилике за Косту у финишу полувремена, прво је одбрана Русије одлично реговала, а потом је Акинфејев успео да заустави његов шут главом.

16.41 - ГОООЛ! Русија стиже до изједначења - 1:1. Сигуран са беле тачке био је Дзјуба у 41. минуту.

16.39 - Пенал за Русију. Пике је играо руком у казненом простору.

16.36 - Прва права прилика за Русију. Головин је шутирао, два три метра унутар казненог простора, али је био непрецизан.

16.33 - Шпанци контролишу игру, посед лопте је на њиховој страни. Руси прете углавном из контранапада, а своју шансу траже из прекида, али за сада, нису успели да озбиљније запрете Де Хеи. 

16.11 - ГОООЛ! Шпанија води са 1:0. Слободан ударац је извео Асенсио, убачена лопта у казнени простор Рамос је био у дуелу са Игнашевичем, а лопта је ударила руског играча и одбила се у мрежу. Играо се 12. минут.

16.00 - Почео је меч.

15.20 - Навијачи обе екипе спремни за сусрет.

15.10 - Познати су састави тимова.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару