Кавани одвео Уругвај у четвртфинале, Роналдо иде кући

Уругвај – Португалија 2:1 (1:0). Шампион Европе елиминисан је са Мундијала у осмини финала, Единсон Кавани је са два поготка послао Роналда и екипу кући. "Уруси" забележили четврти тријумф на такмичењу и истакли озбиљну кандидатуру за највиши пласман. Противник Уругвају у четвртфиналу биће Француска.

После Немачке и Аргентине, селекција које су играле у финалу прошлог Светског првенства, у Русији је елиминисана и Португалија, шампион Европе. Единсон Кавани је са два поготка донео Уругвају победу од 2:1 и пласман у четвртфинале турнира.

Нападала је Португалија током већег дела сусрета, Уругвај се углавном бранио, али је у два наврата Кавани побегао Пепеу и Фонтеу и постигао два лепа гола.

"Уруси" су повели већ у седмом минуту, Кавани је погодио на асистенцију Суареза, а то је практично било све што смо видели од две екипе у првих 45 минута.

Пепе је у 55. минуту донео изједначење Португалији и тада се чинило да је шампион Европе успео да нађе пут до Муслериног гола, а ли је надругој страни уследио нови шок – гол каванија у 62. минуту.

До краја меча играло се пред голом Уругваја, али Португалија није успела да направи иоле озбиљнију прилику пред противничким голом. Кристијано Роналдо био је невидљив, а остали Португалци као да су чекали баш њега да "повуче" екипу.

Промене резултата није било, Уругвај је славио победу од 2:1 и одлази у четвртфинале, где ће противник бити селекција Француске.

Треба истаћи да је Уругвај забележио и четврту победу на Мундијалу у Русији, док је гол Пепеа био први који је одбрана "Уруса" примила на турниру. 

Овако је протекао меч у Сочију:

21.53 – Крај меча, Уругвај је савадао Португалију 2:1 и иде у четвртфинале турнира.

21.43 – Све је мање времена за Португалију, Уругвај се умешно брани. До краја сусрета остало је пет минута плус надокнада времена.

21.20 – ГОООЛ! 2:1 за Уругвај, поново је стрелац Кавани, овога пута у 62. минуту!

21.14 – ГОООЛ! 1:1 у Сочију, Пепе је стрелац за Португалију!

21.04 – Настављен је меч у Сочију.

20.48 – Полувреме, Уругвај води против Португалије 1:0.

Не превише занимљива утакмица у првих 45 минута. Уругвај се затворио после постигнутог гола, а Роналдо и екипе не проналазе пут до Муслериног гола. Мораће шампион Европе много да се помучи како би надмудрио одбрану која није примила гол досада на Мундијалу.

20.08 – ГОООЛ! 1:0 за Уругвај од седмог минута, стрелац је Единсон Кавани!

20.00 – Почео је меч у Сочију.

19.35 – Утакмица се игра на Фишт стадиону у Сочију, а главни судија је Сезар Артуро Рамос из Мексика.

19.25 – Навијачи две екипе спремни су за дуел.

19.05 – Познати су састави обе екипе:

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару