Спектакл у Казању, Француска након голеаде избацила Аргентину

Репрезентација Француске први је четвртфиналиста Светског првенства у Русији након што је савладала селекцију Аргентине са 4:3 у првом мечу осмине финала. Јунак утакмице је млади Мбапе који је директно одговоран за три поготка "триколора".

Нокаут фаза је потпуно другачија од групне и то је показала прва утакмица осмине финала у којој је Француска славила над Аргентином.

На стадиону у Казању играо се најзанимљивији меч до сада на првенству, меч у којем је виђено седам голова, од чега два за шпице, два прекрета и много узбуђења.

Почело је јако лоше по Аргентинце, када је Килијан Мбапе протуњао читавим тереном поред играча Аргентине у 12. минуту и изборио једанаестерац, који је сигурно извео Гризман.

Након тога Французи су у још два наврата могли да дођу до новог гола, нису искористили шансе, али чинило се да ће са лакоћом изаћи на крај са Аргентинцима.

Ипак сценарио је био другачији, пошто Аргентина пред крај првог полувемена у 41. минуту долази до изједначење, фантастичним поготком Ди Марије.

У другом делу игре виђено је четири гола, а први је био само након три минута игре, када је Меркадо донео преокрет "гаучоса".

Французи се нису предавали, заиграли су још боље и ту игру наплатили головима.

Прво је Павар на невероватан начин постигао свој први гол за репрезентацију у 57. минуту и донео изједначење, да би седам минута касније преокрет овога пута Француза донео Мбапе, након доброг пријема и сналажења у противничком шеснаестерцу.

У 68. минуту, само четири након претходног гола, поново на сцену ступа Мбапе, који својим другим голом крунише сјајан напад Француза и са разлогом односи епитет играча утакмице.

До краја меча виђена је велика борба на средини терена, Аргентинци су успели да смање резултат на 4:3 у надокнади времена и учине завршницу веома драматичном.

Имали су Аргентинци последњу шансу на мечу, али је Меза након центаршута шутирао преко гола, након чега је ирански судија досудио крај меча.

Вицешампион прошлог првенства завршава такмичење у осмини финала, а могуће је да Меси играо последњи Мундијал у дресу "гаучоса". 

Француска је први четвртфиналиста, а противника чека већ након сусрета Уругваја и Португалије, који можете пратити од 20.00 часова на РТС1, РТС Планети.

Овако је протекао меч:

17.52 – Крај меча, Француска се пласирала у четвртфинале Светског првенства победом над Аргентином од 4:3.

17.50 – ГОООЛ! Агуеро постиже гол у 93. минуту и смањује на 4:3.

17.26 – ГОООЛ! 4:2 за Француску. Мбапе постиже свој други гол. Акција из уџбеника коју су извели Французи, лопта стиже до Мбапеа, који рутински постиже гол.

17.21 – ГОООЛ! 3:2 за "триколоре". Преокрет Француске у 64. минуту, Мбапе постиже други гол на мечу. Гризман је ниско центрирао, а лопта завршава у ногама Мбапеа, који пријемом оставља чувара и матира Лориса.

17.15 – ГОООЛ! 2:2. Французи изједначују у 58. минуту, Павар је стрелац. Још један фантастичан погодак, овога пута у режији десног бека Француске Павара, који постиже први гол у националном дресу и то какав.

17.06 – ГОООЛ! 1:2. Аргентина долази до преокрета у 49. минуту, стрелац је Меркадо. Након прекида и центаршута Банеге у петерац Француске, лопта се одбила до Месија, који је из окрета шутирао, лопта погађа Меркада, мења правац и вара Лориса. 

17.03 – Настављен је меч у Казању.

16.48 – Крај првог полувремена, резултат је 1:1.

16.41 – ГОООЛ! 1:1. Аргентина долази до изједначења у 42. минуту Ди Марија је стрелац. Након пар кратких додавања, лопта долази до Ди Марије који неометано шутира са веће дистанце и постиже прелеп погодак.

16.26 – Нова шанса за Француску, Гризман је прошао по десној страни, центрирао, али је одлично постављен био Лорис.

16.11 – ГОООЛ! 1:0 води Француска од 13. минута, стрелац је Гризман са беле тачке. 

16.10 – Пенал за Француску. Маестралан продор Килијана Мбапе-а, који је са своје половине дошао до шеснаестерца, где га обара Маркус Рохо.

16.08 – У деветом минуту Французи погађају пречку. Слободан ударац са двадесет метара извео је Гризман, одлично шутирао, али је погодио пречку.

15.57 – Почео је меч на "Казањ арени".

15.35 – Очекиване формације Француске и Аргентине...

15.30 – Навијачи оба тима са нестрпљењем очекују почетак дуела...

15.20 – Поглед на свлачионицу "гаучоса" уочи меча...

15.05 – Весели навијачи Аргентине на путу до стадиона...

14.50 – Познати су и састави оба тима уочи дуела у Казању...

14.45 – Ево мало и статистике, досадашњи учинак Антоана Гризмана и Леа Месија у групној фази шампионата...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару