Први дерби осмине финала, Француска против Аргентине

Прва утакмица осмине финала Светског првенства у фудбалу у Русији доноси нам спектакл. Од 16.00 часова, на Казањ Арени састају се репрезентације Аргентине и Француске. Директан пренос можете пратити на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети, а кретање резултата на нашем порталу.

Нокаут фаза шампионата је потпуно другачије такмичење од онога што смо имали до сада. Овде нема поправног, а сви тимови који су остали на првенству већ гледају ка трофеју.

Први меч осмине финала доноси нам велики дерби два великана светског фудбала.

Французи су заузели прво место у групи Ц, иако нису деловали баш убедљиво. Остварили су победе против Аустралије и Перуа, док су са Данском одиграли без голова.

Ипак, очекује се да изабраници Дидијеа Дешама заиграју много боље у овој фази такмичења када нити један учесник Мундијала нема право на грешку. Од тима који у својим редовима има прегршт звезда, као што су Погба, Гризман, Мбапе, Дембеле, Жиру... очекује се много, а они су жељни доказивања...

Противник им је Аргентина која је љубитеље фудбала разочарала у групној фази, али их никако не треба отписивати.

"Гаучоси" су се кроз "иглене уши" провукли у Групи Д. На старту су ремизирали са Исландом, потом су декласирани од Хрвата, да би у последњем колу против Нигерије победом изборили пласман међу 16 најбољих екипа.

На Месију је огроман притисак да оправда епитет једног од најбољих фудбалера света и можда последња шанса да у репрезентативном дресу оствари очекивања нације...

Победник овог меча ићи ће на бољег из дуела Уругвај - Португалија.

На истој страни "костура" су и Бразил и Мексико, као и Белгија и Јапан.

На другој страни, Шпанија ће играти против домаћина Русије, а победник тог дуела ићи ће на бољег из меча Хрватска - Данска. Шведска ће играти против Швајцарске, а Енглеска против Колумбије.

Меч осмине финала између Француске и Аргентине на Казањ Арени можете пратити у директном преносу од 16.00 часова на Првом програму РТС-а, стрим на РТС Планети а кретање резултата на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару