Белгија савладала Енглеску за прво место у групи

Енглеска – Белгија 0:1 (0:0). Фудбалска репрезентација Белгије играће у осмини финала Светског првенства у Русији против Јапана пошто је у последњем колу Групе Г савладала Енглеску и тако освојила прво место у групи. Противник „Гордог албиона“ биће Колумбија.

Такмичење на Мундијалу у Русији из Групе Г завршили су Тунис и дебитант Панама.

Сусрет на стадиону у Калињинграду није оправдао епитет дербија пошто су се селектори оба тима одлучили да на терен изведу готово резервне саставе.

Селектор Белгијанаца је на клупи оставио Ромелу Лукакуа и Едена Азара, док је Саутгејт одмарао Кејна, Деле Алија, Хендерсона...

На мечу, у коме није виђено много тога, Белгијанци су до победе дошли у 51. минуту након соло акције Аднана Јанузаја који фантастичним ударцем матирао голмана Енглеске Пикфорда.

Екипа Герета Саутгејта као да је била задовољна реузултатом и другом позицијом у групи па се стиче утисак да до краја меча нису ни желели да промене резултат.

Белгија је тако забележила све три победе у групи па ће као првопласирана екипа играти против Јапана, другопласиране екипе из Групе Х.

Против селекције Енглеске у осмини финала Светског првенства биће првопласирани тим Групе Х, Колумбија.

У петак је на Мундијалу слободан дан, а већ у суботу креће осмина финала у којој се састају: Француска - Аргентина, Уругвај - Португалија, Шпанија - Русија, Хрватска - Данска, Бразил - Мексико, Белгија - Јапан, Шведска - Швајцарска и Колумбија - Енглеска.

Ток меча:

21.50 - Крај меча, Енглеска - Белгија 0:1 (0:0).

21.07 - ГООООЛ! Белгија води против Енглеске са 1:0! Фантастичан потез Аднана Јанузаја који је у 51. минуту послао лопту под пречку...

20.46 - Крај првог полувремена у коме није виђена игра какву су оба тима приказивала у досадашљем делу такмичења. Овакав резултат оставља Енглезе као првопласиране у групи и води их на Јапан, док би противник Белгији у осмини финала била Колумбија.  

20.30 - Без већих узбуђења на мечу после 30. минута игре...

20.00 - Почео је меч на стадиону у Калињинграду, Енглези без Кејна, Белгијанци без Лукакуа...

19.40 - Навијачи оба тима са нестрпљењем очекују почетак меча...

18.55 - Познати су и састави тимова уочи дуела Енглеске и Белгије...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару