Јапан, упркос поразу, у осмини финала

Јапан – Пољска 0:1. Јапан је поражен од Пољске, у мечу трећег кола Групе Х, која није имала шансе за пролаз. Колумбија је савладала Сенегал са 1:0. Како су Јапан и Сенегал групну фазу завршили са по четири бода и гол-разликом 4:4, Јапан је обезбедио пласман даље због мање добијених жутих картона.

Сјајан меч из кога је Јапан изашао као срећни губитник. Отворена игра на обе стране, обе екипе су желеле победу. Пољаци да би се на тај начин опростили од Мундијала, Јапан да обезбеди пролаз у осмину финала. На крају, Пољска је славила победу, а Јапан пролаз у осмину финала.

Отворена игра на обе стране у првом полувремену. После почетног одмеравања снага, Јапанци су први запретили. Оказаки је имао сјајну прилику у 12. минуту, али је са три метра лоше захватио лопту главом.

Нови напад Јапанаца, Муто је шутирао са ивице шеснаестерца, али је голман Фабијански одлично реаговао и успео да сачува своју мрежу.

Пољаци су прву велику прилику имали у 32. минуту. Гросицки је одлично захватио лопту главом, али је голман Кавашима лопту зауставио на гол-линији.

У другом полувремену настављена је отворена игра на обе стране. Јапанци су претили, али Пољаци су дошли до предности у 60. минуту. Курзава је упутио лопту из слободног ударца у шеснаестерац, најбоље се снашао Бендарек и сместио лопту у мрежу крај десне стативе.

Пољска је имала велику прилику у 75. минуту да удвостручи предност, али Левандовски није успео да се упише у стрелце после контранапада, лоше је шутирао и послао лопту преко гола.

Ток меча:

17.51 – Крај меча. Јапан – Пољска 0:1.

17.32 – Сјајна прилика за Пољаке. Брз контранапад по десној страни, лопта долази до Левандовског у казненом простору, уследио је непрецизан шут и лопта одлази високо преко гола.

17.17 – ГОООЛ! Пољска води са 1:0. После центаршута Курзаве из слободног ударца, најбоље се снашао Бендарек и закуцао лопту у мрежу. Играо се 60. минут.

17.10 – Ређају се шансе пред оба гола. Обе екипе покушавају да стигни до предности. 

17.03 – Почело је друго полувреме.

16.47 – Полувреме. Јапан – Пољска 0:0.

16.32 – Велика прилика за Пољаке. Гросицки је одлично скочио и захватио лопту главом, али је голман Кавашима успео да одбије лопту пре него што је она прешла гол-линију.

16.14 – Већ у следећем нападу Јапанци су имали нову шансу пред голом Пољака. Муто је шутирао са ивице шеснаестерца, али је голман Фабијански успео да заустави његов ударац.

16.12 – Јапанци у налету. Оказаки је био у шанси након центаршута, али је лоше захватио лопту главом. 

16.00 – Почео је меч...

15.25 – Навијачи обе екипе спремни су за меч:

15.00 – Познати су састави обе екипе:

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару