Колумбија слави Мину и пролаз у осмину финала

Селекција Колумбије пласирала се у осмину финала Светског првенства у Русији, пошто је победила репрезентацију Сенегала са 1:0 у мечу трећег кола Групе Х.

Колумбија је победом над Сенегалом као првопласирана екипа обезбедила пласман у осмину финала Светског првенства у Русији.

Нису навијачи на Космос арени у Самари гледали претерано садржајну утакмицу. Обе екипе су играле дефанзивно, опрезно, чекајући прилику за гол.

Након што у првих 45 минута није било голова, други део утакмице донео је погодак Колумбије.

Кинтеро је у 75. минуту добро извео корнер, а најбољи у скоку био је високи штопер Колумбије Јери Мина, који постиже свој други гол на шампионату.

Мина је надскочио чувара, а након потврде судије да није било фаула у том дуелу, Колумбијци су славили вођство.

До краја меча Сенегал је све карте бацио у напад, пошто је Јапан био у бољој ситуацији, упркос поразу те екипе од селекције Пољске. 

Ипак, нису искористили шансе које су створили у завршници и на крају, пошто су на првенству добили два жута картона више од Јапана, завршили су такмичење већ у групној фази. (Наиме, када две екипе имају исти број бодова, идентичну гол-разлику и број датих голова, даље иде репрезентација која је добила мање жутих картона.)

У осмини финала Колумбија иде на другопласирану екипу Групе Х, а која ће то селекција бити, сазнаће након меча Енглеске и Белгије (РТС 1, РТС Планета 20.00). 

Овако је протекао меч: 

17.51 – Крај меча, победа Колумбије над Сенегалом од 1:0. 

17.35 – Шанса за Сенегал, шутирао је Нијанг, али је одлично интервенисао Оспина.

17.33 – ГОООЛ! Јери Мина у 75. минуту постиже гол за Колумбију. Штопер Колумбије и Барселоне искористио је своју висину и скочност након прекида и постигао гол главом.

17.29 – Без прилика за сада у другом делу утакмице.

17.05 – Настављен је меч на Космос арени. 

16.50 – Завршено је прво полувреме, без голова након 45 минута игре.

16.31 – Најбољи фудбалер Колумбије, Родригез, у 31. минуту због повреде напушта терен, уместо њега на терену је Муријел.

16.28 – Две ситуације у којима је на интервенцију био принуђен голман Колумбије Оспина, шутирали су Балде и Сар.

16.17 – Након старта Санчеза над Манеом у шеснаестерцу Колумбије, Мажић је досудио једанаестерац, али је након употребе ВАР технологије променио своју одлуку.

16.13 – Прва опасност на мечу је пред голом Сенегала. Кинтеро је лукаво шутирао из слободног ударца, али је одлично интервенисао Ндај. 

16.00 – Почео је меч на стадиону у Самари. Главни арбитар је Милорад Мажић.

15.25 – Навијачи обе екипе спремни су за меч:

15.00 – Познати су састави тимова:

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару