Србија се поразом од Бразила опростила од Мундијала

Репрезентација Србије поражена је у трећем колу Групе Е од селекције Бразила са 2:0, након чега је остала без пласмана у осмину финала Светског првенства у Русији. Такмичење настављају Бразил и Швајцарска.

Србија није успела да приреди изненађење против Бразила и избори пласман у осмину финала такмичења.

"Кариоке" су славиле головима Паулиња у 36. и Тијага Силве у 68. минуту.

Бразил је боље отворио меч и стварао шансе које нису користили Жезус и Нејмар. Наша селекција је играла затворено, више дефанзивно оријентисано и у нади да може из контранапада и прекида да дође до гола.

Ипак у 36. минуту Кутињо је послао сјајну лопту ка Паулињу, који је успео да побегне између Вељковића и Миленковића, примети да је Стојковић напустио гол и успео да га лобује.

До краја полувремена није виђено ништа вредно помена, али је у другом делу утакмице репрезентација Србије заиграла знатно боље.

У периоду од десет минута у наставку наша селекција је успела да добром игром створи и неколико прилика, које нажалост нису користили Митровић и Милинковић-Савић.

Након што је опао притисак Србије, Бразил је након контре изборио корнер који је извео Нејмар, а који је у гол претворио Тијаго Силва у 68. минуту и поставио коначан резултат.

Бразил је након три меча уписао седам бодова и као првопласирана екипа прошао у осмину финала, Швајцарска је такође у наредној фази такмичења и друга је са пет бодова, Србија је трећа са три, док Костарика групну фазу завршава са једним бодом.

Овако је протекао меч: 

21.50 – Крај меча, Србија је поражена са 2:0 од Бразила и Светско првенство завршава у групној фази такмичења.

21.40 – Радоњић у 82. минуту мења Костића.

21.33 – Прва измена у нашој селекцији у 75. минуту, Живковић је на терену уместо Љајића.

21.26 – ГОЛ! Бразил води са 2:0 од 68. минута, Силва је стрелац. Корнер за Бразил извео је Нејмар, а најбољи у скоку био је Тијаго Силва.

21.23 – Поново центаршут Рукавине ка Митровићу, наш нападач је надскочио Фагнера, али је Алисон одбранио тај ударац. 

21.21 – Поново Србија прети испред гола Бразила, након продора Тадића, лопта се одбија до Милинковић-Савића који са ивице шеснаестерца шутира поред гола.

21.20 – Србија је најближа голу била у 61. минуту, када је Рукавина убацио лопту, Алисон је несигурно интервенисао и одбио лопту до Митровића, који главом погађа Силву.

21.15 – Опасна лопта Љајића у шеснаестерац Бразила, али након корнера "Кариоке" су кренуле у контру. Кутињо је сјајно упослио Нејмара, али његов шут брани Стојковић.

21.03 – Настављен је меч.

20.48 – Завршено је прво полувреме, након 45 минута Бразил води са 1:0.

20.36 – ГОЛ! Бразил од 36. минута води са 1:0. Кутињо је послао одличну лопту ка Паулињу, који ју је пребацио преко Стојковића у мрежу.

20.34 – Први шут репрезентације Србије ка голу Алисона, Тадић је центрирао, а Митровић из не толико изгледне позиције шутирао преко гола.

20.25 – Нејмаров шут у 25. минуту сјајно је одбранио Стојковић. Жезус и Нејмар су на простору од пар метара успели да створе прилику, али је српски голман интервенисао.

20.10 – Марсело због повреде меч завшава у десетом минуту, уместо њега на терен излази Фелипе Луиз.

20.04 – Велика опасност по гол Стојковића у 4. минуту, али су Бразилци били у недозвољеној позицији.

20.00 – Почео је меч на стадиону "Откритије" у Москви.

19.30 – Навијачи су спремни за меч који ускоро почиње:

19.00 – Познати су састави обе екипе.

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару