Швајцарци ремијем до осмине финала

Швајцарска – Костарика 2:2. Репрезензације Швајцарске и Костарике одиграле су занимљив меч и на крају поделиле бодове. Швајцарци су овом ремијем заузели друго место у групи и пласирала се у осмину финала, док је Костарика последња са бодом.

Одличан меч, четири гола, на крају обе екипе могу бити задовољне. Швајцарци су обезбедили пласман у четвртфинале, Костариканци су постигли два гола и забележили први бод, којим се опроштају од Светског првенства.

Костариканци су кренули силовито стварали су шансе пред голом Зомера. Погодили су прво је Борхес погодио стативу, потом је Колидрес затресао пречку. Затим је Зомер једва успео да заустави ударац Овиједа.

Казна је уследила у 31. миунту. Набачена лопта са десне стране, уследила је повратна у средину шеснаестерца, на њу је налетео Џемаили и затресао мрежу Костариканаца.

Потом су Костариканци створили још неколико шанси, али нису успели да да озбиљније угрозе гол Зомера. На полувреме Швајцарци су отишли са минималном предношћу.

Костариканци су и у наставку наставили да нападају. Стварали су шансе, а до изједначења су дошли у 56. минуту. Корнер је извео Кемпел, одлично је скочио Вастон и сместио лопту у мрежу Швајцараца.

Ређале су шансе пред оба гола у наставку. Прво је Дрмић погодио пречку, да би у контри Зомер успео да заустави шут Боргеса.

Швајцарци до нове предности долазе у 88. минуту. Сјајан центаршут са десне стране, на лопту је налетео Дрмић и сместио је у доњи десни угао.

Кострарика се није предавала. Прво им је због офсајда поништен пенал, након асистенције ВАР-а. Већ у следећем нападу оборен је Кемпбел, а сигуран са беле тачке био је Руиз у четвртој минуту надокнаде. Био је то и коначан резултат меча.

Ток меча:

21.52 - Крај меча. Швајцарска - Костарика 2:2.

21.50 - ГОООЛ! Костарика поново стиже до изједначења - 2:2. Сигуран са беле тачке био је Руиз. Играо се четврти мунут надокнаде.

21.49 - Пенал за Костарику у казненом простору оборен је Кемпбел.

21.46 - Пенал за Костарику. У казненом простору оборен је Руиз. Након асистенције ВАР-а додуђен је офсајд. 

21.45 - ГОООЛ! Швајцарска води са 2:1. Центаршут са десне стране на лопту је налетео Дрмић и сместио лопту у мрежу.Минут 88.

21.36 - Одлична контра Костариканаца, Кемпбел је био у незадрживом продору лопта је стигла до Боргеса, који је шутирао, али је његов удар Зомер одбранио. 

21.35 - Сјајна прилка за Швајцарце, након центаршута Дрмић је упутио ударац клавом, али је погодио стативу.

21.13 - ГОООЛ! Костарика стиже до изједначења. Корнер је извео Кемпбел, највиши у скоку је био Вастон, уследио је рецизан ударац главом и Зомер је савладан. Играо се 56. минут.

21.02 - Почело је друго полувреме.

20.46 - Полувреме. Швајцарска - Костарика 1:0.

20.45 - Костарика је наставила да прети, међутим Швајцарци су успели да отупе нападе противника и контролишу игру. 

20.30 - ГОООЛ! Швајцарска води са 1:0. Стрелац је Џемаили. После центаршута са десне стране, уследила је повратна лопта ка средини шеснаестерца, на њу је налетео Џемаили и закуцао је у мрежу. Играо се 31. минут.

20.19 - Нова шанса за Костарику. Зомер крајњим напором успева да одбрани шут Овиеда.

20.10 - Још једна сјајна шанса за Костарику. Колиндрес је шутирао са ивице шеснаестерца и погодио пречку гола Зомера.

20.07 - Костариканци много боље ушли у меч. Створили су неколико прилика на најизгледнију имао је Борхес који је шутирао главом са око 11 метара и затресао стативу.

20.00 - Почео је меч...

19.15 - Навијачи полако заузимају своја места на трибинама.

19.10 - Познатису састави тимова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару