Шведска убедљива против Мексика, обе екипе у осмини финала

Мексико – Шведска 0:3 (0:0). Селекција Шведске убедљиво је савладала екипу Мексика у Јекатеринбургу, али захваљујући резултату из друге утакмице Групе Ф – обе селекције одлазе у осмину финала. Швеђани су остварили прво место у групи, Мексиканци су други – Немачка је елиминисана са Мундијала!

Велико изненађење на Мундијалу у Русији – Немачка је елиминисана у групној фази! То је епилог мечева трећег кола у Групи Ф, где је Шведска са 3:0 савладала Мексико и заузела прво место у групи.

Мексико је стрепео све до краја сусрета, али сензационална победа Јужне Кореје над Немачком (2:0) донела је ерупцију емоција мексичких навијача на Централном стадиону у Јекатеринбургу.

Шведска је одиграла тактички савршену утакмицу, до победе је могла још у првом делу, да је аргентински судија Питана имао храбрости да досуди пенал после играња руком Чичарита Ернандеза.

Ипак, "викинзи" у другом полувремену стижу до убедљиве победе. Прво је Аугустинсон затресао мрежу Очое, да би Питана ипак досудио пенал, који је капитен Гранквист претворио у гол.

Последњи гол на мечу дело је дефанзивца Алвареза, који је неспретно интервенисао и затресао сопствену мрежу.

Мексиканци су били очајни, али су из Казања стизале вести да Немачка још није дала гол Кореји, па је то била једина шанса централноамеричких "триколора" да се домогну осмине финала.

Када је стигла вест да је Кореја повела у надокнади времена, славље Мексиканаца могло је да почне, а нарочито после информације да је Кореја савладала Немачку са 2:0.

Шведска ће у осмину финала као прва у групи, Мексиканци су други, па ће у осмини финала играти са две најбоље екипе из Групе Е, у којој се такмичи селекција Србије.

Кореја је на крају трећа у групи, док су сада већ бивши светски шампиони Немци последњи.

Овако је протекао меч у Јекатеринбургу:

17.52 – Крај утакмице, Шведска је савладала Мексико са 3:0, али по свему судећи обе селекције ће у осмину финала.

17.32 – ГОООЛ! Шведска води са 3:0, аутоголом Алвареза!

Шведска је овим голом практично обезбедила пласман у осмину финала, док Мексиканци сада чекају исход утакмице у Казању.

17.20 – ГОООЛ! Гранквист је више него сигуран, Шведска води са 2:0 од 62. минута и има резултат који је води у осмину финала, без обзира на резултат у другом мечу!

17.18 – Пенал за Шведску! Ектор Морено срушио је Берга, Питана овога пута без ВАР технологије показује на белу тачку.

17.09 – ГОООЛ! Шведска од 51. минута води са 1:0, голом Аугустинсона!

У Казању је и даље нерешено, па при овим резултатима Мексико и Шведска иду даље, Немачка испада.

17.03 – Настављен је меч.

16.47 – Без голова у првих 45 минута утакмице.

Швеђани су бољи ривал, имали су неколико прилика за постизања гола, али је у пар наврата одлично интервенисао голман Очоа. Мексико чува нерешен резултат, јер са једним освојеним бодом одлази у осмину финала са првог места у Групи Ф.

16.30 – Умало пенал за Шведску. Чичарито је играо руком у свом казненом простору, али је судија Питана, после прегледања видео-снимка, одлучио да то није довољно за пенал.

16.07 – Хесус Гаљардо је зарадио жути картон у првом минуту, а то је најбрже показана опомена у историји светских првенстава – у 13. секунди утакмице.

16.00 – Почео је меч.

15.50 – Утакмица се игра на Централном стадиону у Јекатеринбургу, а главни судија је Аргентинац Нестор Питана.

15.35 – Навијачи су спремни за дуел.

15.15 – Познати су састави за меч у Јекатеринбургу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару