Корејци славе победу, Немци иду кући

Јужна Кореја – Немачка 2:0. Корејци су савладали Немачку и избацили је са Светског првенства, тако да Немци неће бранити титулу освојену у Бразилу пре четири године. Корејци, упркос победи, нису успели да се пласирају у осмину финала, па из ове групе даље иду Шведска и Мексико.

Сјајни Корејци елиминисали су Немце. Дуго су се "панцери" мучили, Корејци су створили неколико прилика пред голом Немачке. У последњих 20 минута, Немци нису искористили неколико стопостотних шанси. Уследила је казна и Корејци са два гола у мрежи Нојера успевају да реше меч у своју корист.

Прво полувреме није било претерано занимљиво. Немачка је више имала лопту у свом поседу, али Корејци су створили неколико изгледнијих прилика пред голом Нојера. Сун није успео да постигне ефектан поготак, покушао је да закуца лопту у мрежу, али је био непрецизан.

С друге стане, Немачка није успела да нађе пут до гола Јужне Кореје. Створили су неколико полушанси, али без реализације, тако да су у првом полувремену мреже мировале.

На старту другог полувремена, Корејци су покушали да офанзивнијом игром стигну до гола. Како је време одмицало, Немачка је преузела иницијативу и почела је права опсада гола Јужне Кореје.

У два наврата Гомез није успео да искористи идеалне центаршутеве Кимиха. Корејци су се концентрисали на одбрану, а претили су из контранапада. Сун није искористио идеалну прилику пред голом Нојера.

Немци су покушавали на све начине да стигну до гола који би им обезбедио пласман у осмину финала.

У првом минуту надокнаде, после корнера Корејаца, створила се гужва у казненом простору, Крос је додао лопту до Кима, који ју је закуцао у мрежу.

Немци су напали, али Корејци користе још једну контру, у којој Сон прослеђује лопту у празну мрежу.

Тако је Јужна Кореја савладала Немачку, која је, након овог пораза, заузела последње место у групи.

Ток меча:

17.58 – Крај меча. Јужна Кореја – Немачка 2:0.

17.55 – ГОООЛ! Корејци воде са 2:0. Контранапад, Сон је стигао лопту и сместио је у празну мрежу.

17.50 – ГОООЛ! Јужна Кореја води са 1:0. Корејци постижу гол у првом минуту надокнаде, али је гол поништен. Међутим, након прегледања ВАР-а, гол је признат. Стрелац је Ким.

17.47 – Три везане контре за Корејце, али нису успели да дођу до прилике да угрозе гол Нојера.

17.46 – У наредном нападу Крос је шутирао са око 15 метара, али је голман Јо зауставио његов ударац.

17.45 – Сјајна шанса за Немце. Озил је видео Хумелса, који је утрчавао у шеснаестерац, уследио је центаршут, али Хумелс није успео на прави начин да захвати лопту и прилика је отишла унеповрат.

17.30 – Нова шанса за Немачку. Поново је Кимих убацио лопту у казнени простор, Гомез је налетео на њу, али опет није успео да савлада голмана Јужне Кореје.

17.26 – Велика шанса за Немачку. Центрирао је Кимих, Гомез је био највиши у скоку, али је голман Јо био одлично постављен и ухватио лопту.

17.24 – Сјајан продор Муна, ушао је у казнени простор, али је сувише компликовао и није успео да упути завршни ударац.

17.11 – Прете и Немци, али за сада без праве шансе.

17.06 – Корејци силовито кренули на старту другог полувремена. 

17.03 – Почело је друго полувреме.

16.47 – Полувреме. Јужна Кореја – Немачка 0:0.

16.39 – Најбоља прилика за Немце. После велике гужве у казненом простору, Хумелс је био сам испред голмана, али није успео да пронађе пут до мреже. Голман Јо је сјајно интервенисао.

16.24 – Нова шанса за Јужну Кореју, после центаршута Сон је покушао да снажно закуца лопту у мрежу, али је замало био непрецизан.

16.19 – Прва шанса за Кореју. После слободног ударца, Нојер је лоше интервенисао, међутим, успео је у последњем тренутку, испред нападача Кореје, да избије лопту у корнер. 

16.13 – Немци полако стежу обруч око гола Корејаца. Ређају се прилике, али за сада без стопостотних шанси.

16.00 – Почео је меч...

15.30 – Навијачи Јужне Кореје и Немачке заузели су своја места на трибинама.

15.15 – Познати су састави тимова...

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару