Хрватска прва, Исланђани иду кући

Исланд – Хрватска 1:2 (0:0). Селекцијa Хрватске надиграла је Исланд у мечу трећег кола Групе Д. Хрватска ће као првопласирана у групи играти против Данске у осмини финала.

Хрватска је стигла до циља. Са максималним учинком, све три победе, завршила је такмичење у групи као првопласира. Исланђани су се поразом опростили од Светског првенства. Хрватска ће у осмини финала играти селекције Данске.

После првог полувремена у коме није било неког нарочитог темпа, неколико полушанси на обе стране. Исланђани су нешто више претили, али нису успели да дођу до гола.

Друго полувреме донело је много више узбуђења. Обе екипе су заиграле офанзивније. Хватска је прва стигла до гола.

После једне пропуштене шансе Бадељ је ипак успео да се упише у листу стрелаца у 53. минуту. Хрвати су били у нападу, створила се велика гужва, лопта је дошла до Бадеља негде око беле тачке, овај је прецизним ударцем успео да спроведе лопту у мрежу.

Исланђани су успели да изједначе у 76. минуту. Ловрен је био неопрезан у шеснаестерцу, играо је руком и судија је показао на белу тачку. Сигурдсон је био неумољив - 1:1.

Ислађани, међутим, нису имали снаге за преокрет, за гол који је био вредан осмине финала. У финишу сусрета у 90. минуту, Бадељ је искористио грешку одбране Исланђана, упослио је Перишић у казненом простору, а овај је сјајним ударцем савладао голмана Исланда - 2:1. 

Ток меча:

21.50 - Крај утакмице. Хрватска је савладала Исланд са 2:1.

21.48 - ГОООЛ! Хрватска води са 2:1. Стрелац је Перишић у 90. минуту.

21.32 - ГОООЛ! Исланд стиже до изједначења. Сигуран са беле тачке био је Сигурдсон у 76. минуту.

21.32 - Пенал за Исланд. Ловрен је играо руком у шеснаестерцу.

21.13 - Исланђани поново прете. После центаршута из корнера Игнасон је погодио пречку.

21.10 - ГОООЛ! Хрватска води са 1:0. Већ у наредном нападу после велике гужве у казненом простору Бадељ сас 11 метара погађа мрежу Исланђана. Играо се 53. минут.

21.09 - Шанса за Хрватску. Шут Бадеља са око 22 метра, али погодио је пречку.

21.03 - Почело је друго полувреме.

20.48 - Полувреме.

20.47 - У финишу првог полувремена још једна шанса за Исланђане. Међутим, шут Гунарсона, голман Калинић је успео да одбије у корнер.

20.40 - Прва права шанса на утакмици, имали су је Исланђани. Лота је после дуплог паса стигла до Финбогасона, овај је шутирао са ивице шеснаестерца, али је лота отишла крај леве стативе.

20.30 - После пола часа игре није виђена ниједна изгледнија шанса на обе стране. Опрезна игра на обе стране. Неколико полушанси на обе стране, Исланђани углавном прете из прекида.  С друге стране Хрватска, чини се, и није претерано заинтересована да стигне до гола Исланђана.

20.00 - Почео је меч ...

19.20 - Меч суди Лахоз из Шпаније.

19.15 - Навијачи обе репрезентације полако заузимају своја места на трибинама Ростов Арене.

19.10 - Познати су састави тимова ...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару