Саудијскa Арабија славила против Египта за опроштај од Мундијала

Саудијска Арабија – Египат 2:1 (1:1). Репрезентација Саудијске Арабије савладала је Египат у последњем колу Групе А Светског првенства у Русији. Из ове групе, селекције Уругваја и Русије обезбедиле су пласман у осмину финала, док су Саудијци и Египћани завршили такмичење.

Други меч А групе Саудијска Арабија – Египат 2:1 ушао је у историју, јер је египатски голман Есам ел Хадари са 45 година постао најстарији играч до сада на светским првенствима.

Уз то, Хадари је успео и да одбрани пенал Алсаду ел Мувараду, али то није било довољно пошто су Саудијци преокренули резултат после вођства и гола Мухамеда Салаха, преко Ел Фараја из пенала у 51. и Ел Дасварија у 95. минуту.

Обе репрезентације завршиле су такмичење на Светском првенству.

У дерби мечу ове групе Уругвај је у Самари савладао Русију са 3:0 (2:0) и завршио на првом месту А групе Мундијала.

Табела: Уругвај 9 бодова, Русија 6, Саудијска Арабија 3, Египат 0.

Ток меча:

17.59 – Крај меча, Саудијска Арабија – Египат 2:1 (1:1).

17.58 – ГООООЛ! Саудијци у последњим тренуцима утакмице постижу погодак за победу у овом мечу. Стрелац је био Ел Давсари у 96. минуту.

17.07 – Настављен је меч у Волгограду...

16.50 – ГООООЛ! Саудијска Арабија стиже до изједначења из пенала у самој завршници првог полувремена. Овај пут најстрожу казну је извео Ел Фараџ, који је био прецизан са беле тачке. Главни судија на мечу је консултовао ВАР, а потом и потврдио претходно досуђен пенал.

16.40 – Саудијци не користе пенал досуђен у 41. минуту меча. Голман Египта Ел Хадари "чита" шут Ел Мувалада. Најстрожа казна је досуђена након играња Фатија руком... 

16.22 – ГООООЛ! Египат води са 1:0, стрелац Мухамед Салах у 22. минуту. Салах је сјајно примио дубинску лопту и лобовао голмана Саудијске Арабије.

16.00 – Почео је меч...

15.40 – Навијачи у Волгограду уочи меча...

15.11 – Познати су састави тимова:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару