Бразилци у надокнади срушили Костарику!

Фудбалери Бразила савладали су екипу Костарике са 2:0 и то головима Кутиња и Нејмара у надокнади времена меча у Санкт Петербургу! Бразилци поново промашили велики број шанси, али су овога пута успели да освоје сва три бода против веома дисциплинованих Костариканаца.

Покушавали су Нејмар, Жезус, Кутињо, Марсело, Коста... Међутим, пут до гола Наваса нису успевали да пронађу све до првог од шест минута надокнаде.

Тада је на једну одбијену лопту налетео Кутињо и само је "ћушнуо" у мрежу сјајног костариканског голмана за прву победу на Мундијалу у Русији!

Тај тријумф је Нејмар само потврдио у последњем минуту продужетка меча, када је искористио одличну асистенцију Косте и лопту проследио у празан гол – 2:0. 

Јесу "кариоке" биле знатно бољи ривал, јесу погодили пречку и умало добили пенал (Кујперс поништио одлуку након гледања снимка на којем је проверавао пад Нејмара), али се чини да Костариканци због свега приказаног нису заслужили да са меча оду без иједног бода.

Овим резултатом шансе за други круг зелено-жутих фаворита су знатно порасле, а можда и пресудан меч за екипу селектора Титеа биће меч последњег кола против Србије у Москви.

Ток меча: 

15.56 – Крај, победа за Бразил, прва на Мундијалу! 

15.55 – ГООООЛ, Нејмар погађа за 2:0!

15.46 – ГООООЛ, Кутињо погађа у првом минуту надоканде за 1:0!

15.35 – Велико узбуђење у 78. минуту. Нејмар пада у казненом простору, Кујперс показује на белу тачку, али након консултација и гледања снимка помоћу ВАР технологије, мења првобитну одлуку и лопту даје Костариканцима! 

15.28 – Нова велика шанса за Нејмара, који лопту шаље мало поред гола након шута са 15-20 метара... 

15.25 – Велика борба у Санкт Петербургу, шансе се стварају на обе стране, али мреже за сада мирију... 

15.15 – Гужва у шеснаестерцу Алисона после корнера, али Костариканци не успевају да упуте конкретан ударац и искористе благу панику у одбрани ривала. 

15.05 – Огроман притисак Бразила на почетку другог дела, Жезус је погодио пречку, потом је одличан шут Кутиња изблокиран... И даље је 0:0! 

15.00 – Настављен је меч... 

14.46Крај првог полувремена, без голова на утакмици Бразил – Костарика. 

14.41 – Покушај Марсела са двадесетак метара, али његов клупски колега из Реала Кејлор Навас одлично је постављен и сигурно хвата лопту. 

14.39 – Иако су офанзивнији ривал, Бразилци за сада не успевају да пробију одлично организован блок Костариканаца. 

14.27 – Шанса за Бразил, Нејмар је изашао сам испред Наваса, али је голман Костарике био за секунд бржи... 

14.12 – Велика шанса за Костарику. Боргес је шутирао са ивице шеснаестерца након асистенције Гамбое, али је лопта прошла поред десне стативе Алисона. Претходино је, очекивано, Бразил држао лопту и вршио притисак... 

14.00Почео је меч...

13.30 – Навијачи Бразила и Костарике са нестрпљењем очекују почетак меча.

13.20 – Познати су састави тимова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару