Хрватска у осмини финала, Аргентина пред елиминацијом

Фудбалери Хрватске савладали су Аргентину са 3:0 у другом колу Групе Д на Светском првенству у Русији. Головима Ребића, Модрића и Ракитића, Хрватска се пласирала у осмину финала.

Хрватска слави огромну, заслужену, победу над Аргентином.

После одличних 45 минута виђено је много тога, само голови не. Добре шансе на обе стране, оштра игра и један жути картон - добио га је Анте Ребић.

Имао је неколико оштрих фаулова Ребић, и после жутог картона, па су многи помислили да неће дочекати крај утакмице на терену.

А он је донео Хрватској вођство у 53. минуту. Био је упоран, а Вили Кабаљеро лоше испуцао лопту, тачније сервирао му на волеј, а нападач Ајнтрахта сместио лопту у мрежу.

Аргентина је на све начине покушавала да дође до гола противника, али је Хрватска феноменално одиграла одбрану. О томе најбоље говори податак да је Кун Агуера свега седам пута имао контакт са лоптом у првих 45 минута, а Лео Меси 20!

А Хрватска је одиграла и у нападу како треба, па је до краја потпуно разбила Аргентину!

Прво је Модрић, који је несхватљиво остављен сам на двадесетак метара, погодио за 2:0 у 80. минуту.

А онда, када је све већ било решено, Иван Ракитић поставио коначан резултат у завршним минутима меча.

Хрватска је прва у групи Д са шест бодова, Аргентина има један, колико и Исланд, а Нигерија нема бодове. Наравно, Исланд и Нигерија играју сутра.

Овако је протекао меч:

21.55 - Крај меча, велика победа Хрватске.

21.49 - ГОООЛ! Иван Ракитић ставља тачку на овај меч. Потпуно нестварно, читава одбрана Аргентине је стала и тражила офсајд, а Ракитић је мирно сместио лопту у мрежу.

21.44 - Пречка! Ракитић је извео слободњак, погодио је место где се спајају пречка и статива.

21.42 - Ужасан потез Николаса Отамендија, који је шутнуо лопту у Ракитића док је био на земљи! Умало општа туча на терену, а фудбалер Манчестер ситија је добио само жути картон.

21.38 - ГОООЛ! Лука Модрић је погодио са двадесетак метара.

21.32 - Врело је на терену, а још је врелије након што Аргентинци нису желели да избаце лопту док је Ракитић био на земљи.

21.21 - Одлична шанса за Аргентину. Прво је Меза, а потом и Меси, шутирао право у Субашића.

21.10 - ГОООЛ! Каква грешка Вилија Кабаљера! Голман Аргентине је лоше избио лопту, тачније тачно је сервирао Ребићу на волеј, а нападач Хрватске донео предност свом тиму.

21.03 - Почео је други део игре.

20.55 - Хрвати су одиграли одличну одбрану, о чему говори податак да су двојица играча са најмање додира са лоптом (у екипи Аргентине) - Кун Агуеро (7) и Лео Меси (20).Занимљиво, Агуеро није имао контакт са лоптом у последњих 21 минут и 11 секунди меча.

20.47 - Крај првог полувремена.

20.39 - Жути картон за Ребића, због оштрог старта.

20.32 - Огромна шанса и на другој страни - Врсаљко је центрирао, Манџукић је сам пред голом Аргентине, али је лоше шутирао главом.

20.30 - Колосална прилика за Аргентину! Неспоразум Ловрена и Субашића, лопта је дошла до Переза, а он је промашио празан гол са десетак метара.

20.10 - На другој страни је пробао Перез, али је Ловрен одлично реаговао и изблокирао његов ударац.

20.04 - Одличан напад Хрватске, Перишић је добро шутирао, Вили Кабаљеро је сачувао мрежу. Корнер за Хрватску.

20.00 - Почео је меч.

19.28 - Навијачи спремни за дуел...

19.20 - Познати су састави тимова...

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару