Роналдо донео Португалији први тријумф на Мундијалу

Португалија – Мароко 1:0 (1:0). Голом феноменалног Кристијана Роналда, Португалија је забележила прву победу на Светском првенству у Русији. Мароканци још једном показали да су добра екипа, али да им је реализација највећи проблем.

Гол Кристијана Роналда у четвртом минуту утакмице готово да је био једини детаљ вредан помена са меча на стадиону Лужњики.

Остатак меча протекао је у настојањима Мароканаца да угрозе голмана Руија Патрисија, али осим неколико слабих покушаја, Бутаиб, Амрабат и Беланда нису успели опасније да угрозе одбрану шампиона Европе.

Португалци су се одлучили да чувају резултат, повремено је Роналдо покушавао, а најбоље прилике имао је из слободних удараца са 20-ак метара.

Ипак, Роналдо је успео да обори још један рекорд. Наиме, поготком против Марока постао је Европљанин са највише голова у дресу са националним грбом, претекавши Ференца Пушкаша.

Мароканци у два меча нису постигли гол, нису освојили бод, па елиминација са Светског првенства изгледа као већ извесна ствар.

Португалија је тако стигла до четири освојена бода, Иран има три, Шпанија један, Мароко је без бодова, с тим да касније вечерас Шпанија и Иран играју меч другог кола.

Овако је протекао меч:

15.52 – Крај меча, Португалија је савладала Мароко са 1:0.

15.45 – Мароко има све мање времена да постигне први гол на шампионату и избегне елиминацију већ после два одиграна меча.

15.15 – Све опаснији напади Марока, два пута је покушао Беланда, али је Руи Патрисио сигурно интервенисао.

15.03 – Настављен је меч у Москви.

14.48 – Не превише занимљиво прво полувреме, Португалија води против Марока са 1:0.

Покушавају Мароканци да изједначе резултат, али одбрана Португалије је на висини задатка. Осим поготка Роналда, шампиони Европе су мало тога показали у првих 45 минута.

14.04 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо у четвртом минуту постиже четврти погодак на шампионату, Португалија води са 1:0.

14.00 – Почео је меч.

13.55 – Утакмица се игра на стадиону Лужњики у Москви, а главни судија је Американац Марк Гајгер.

13.50 – Навијачи су спремни за почетак дуела.

13.40 – Погледајте у којим саставима ће играти Португалци и Мароканци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару