Шести дан СП: Крај првог и почетак другог круга

Шестог дана Светског првенства играју се мечеви у групи Х између Колумбије и Јапана, односно Сенегала и Пољске, као и први меч другог кола између домаћина Русије и селекције Египта, појачане Мохамедом Салахом. Преноси свих мечева су на РТС-у.

Програм ће од 14 часова отворити Колумбијци и Јапанци, у првом сусрету у оквиру групе Х.

Улога фаворита свакако припада Колумбији, која предвођена Хамесом Родригезом, Хуаном Квардадом и Радамелом Фалкаом жели да победом отвори Мундијал, где има велика очекивања.

На другој страни, Јапанци ће са новим селектором Акиром Нишаном, који је наследио отпуштеног Вахида Халилхолоџића, покушати да на борбеност и дисциплинованост изенанде фаворите у групи.

Други меч у овој групи би требало да буде знатно интересантнији и неизвеснији, јер играју одлична Пољска и врло неугодни Сенегал. Тај окршај почиње у 17 часова.

Пољаци који играју тврд фудбал, али који остварују добре резултате под вођством најбољег играча и одличног стрелца Роберта Левандовског, жарко желе успешан старт на највећој фудбалској смотри.

Међутим, ни физички одлично спремни Сенегалци неће одустати од победе на мундијсакој премијери, а да имају чему да се надају говоре и најављују брзи нападач Ливерпула Мане и сјајни дефанзивац Наполија Кулибали.

И на крају шестог дана СП, почеће други круг, који ће својим мечом отворити домаћа селекција Русије и тим Египта.

Русима су апетити знатно порасли након одличне утакмице и убедљиве победе над Саудијском Арабијом од 5:0, па би евентуална победа у овом мечу значила остваривање главног циља, односно пласман у другу фазу.

Али, и "фараони" се надају победи, а та нада је поткрепљена повратком у састав најбољег играча Мохамеда Салаха, који ће по речима селектора Купера бити спреман за судар за "зборнајом".

Дуел Руса и Египћана почиње у 20 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару