ВАР донео Швеђанима три бода против Јужне Кореје

Шведска – Јужна Кореја 1:0 (0:0). Репрезентација Шведске забележила је три бода победом над Јужном Корејом у мечу првог кола Групе Ф. Једини погодак постигнут је након пенала, који је досуђен уз помоћ ВАР-а.

Швеђани су стигли до важне победе пред дуеле са Немачком и Мексиком. Тренутно су на деоби првог места са Мексиканцима, који су у недељу савладали Немачку, такође са 1:0. Корејци су пружили снажан отпор, неколико пута запретили, али нису успели да постигну гол.

После почетног упознавања противника, Корејци су кренули ангажованије. Ипак, у првих двадесет минута није било изгледнијих шанси за поготак. Све акције обе екипе завршаване су надомак казненог простора.

Потом су Швеђани преузели контролу, почели да нападају пре свега по боковима и центаршутевима у казнени простор успевали да створе прилике пред голом Јоа. Берг у два наврата није успео да савлада голмана Јужне Кореје.

Корејци су своје шансе тражили из контранапада. Неколико пута су успели да запрете, али без успеха.

Нешто јачи ритам играо се у другом полувремену, када су обе екипе заиграле нешто отвореније, што је донело више шанси пред оба гола.

Швеђани су до предности дошли у 65. минуту. Ким је оборио Класона у шеснаестерцу, међутим, судија је само одмахнуо руком. Касније, након консултације са ВАР судијама, прегледао је снимак и досудио пенал. Капитен Гранквис је био сигуран извођач најстроже казне.

Јужна Кореја је у наставку покушала да стигне до изједначења. Створили су више шанси, међутим, одбрана Шведске је отклонила све опасности пред својим голом.

Швеђани, с друге стране, задовољни постигнутим, концентрисали су се на одбрану и на моменте претили из контранапада. Ипак су њихови напади утихнули па нису имали ниједну изгледнију прилику пред голом Јоа.

Ток меча:

15.51 – Крај меча. Шведска – Јужна Кореја 1:0. 

15.21 – ГОООЛ! Шведска води са 1:0. Сигуран са беле тачке био је капитен Гранквист. Играо се 65. минут.

15.20 – Пенал за Швеђане, поново је ВАР на делу. Ким је оборио Класона у шеснаестерцу, али је пенал досуђен тек након што је судија прегледао снимак.

15.02 – Настављен је меч.

14.47 – Крај првог полувремена, нема голова након 45 минута игре.

14.29 – Нова шанса за Швеђане. После корнера са десне стране који је извео Ларсон, највиши у скоку је био Гранквист, али је погодио једног играча Кореје у леђа, лопта се одбила до Берга, који поново са неколико метара није успео да постигне погодак, па је и ова прилика отишла у неповрат.

14.20 – Велика шанса за Швеђање у 20. минуту. После велике гужве у шеснаестерцу Јужне Кореје, лопта је стигла до Берга, који је шутирао са око три метра, али је голман Јо одлично реаговао и спасао своју мрежу.

14.00 – Почео је меч између Шведске и Јужне Кореје.

13.30 – Познати су састави тимова...

13.00 – Добро расположење влада међу навијачима обе екипе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару