Белгија против дебитанта, Енглеска са Тунисом

Петог дана Светског првенства у Русији на програму су три меча. Дан почиње дуелом Шведске и Јужне Кореје од 14.00 часова. Следи меч Белгије и Панаме од 17.00 часова, док се од 20.00 часова састају Тунис и Енглеска. Све утакмице можете пратити директно на програмима РТС-а, а све вести и детаље везане за њих погледајте на нашем порталу.

Дан започиње дуелом Шведске и Јужне Кореје у Групи Ф који се игра се на стадиону у Нижњем Новгороду.

Швеђани ће забележити свој 12 наступ на Светском првенству, након што су претходна три пропустили. Они су направили подвиг елиминацијом Италијана у баражу, да би прескочили и групну фазу такмичења у Русији неопходна им је победа над вицешампионом Азије.

Сличан изазов их и сада очекује, јер ће им ривали бити Немачка и Мексико, али претходно играју са Јужном Корејом, коју нису савладали у последње две пријатељске утакмице.

У другом дуелу, од 17.00 часова на Олимпијском стадиону у Сочију састају се Белгија и дебитант на светским првенствима - Панама.

Панама је самим пласманом на Мундијал направила историјски успех па би сваки бод, или евентуална победа, били равни правој сензацији.

Са друге стране, Белгија је један од "фаворита из сенке", екипа препуна суперзвезда светског фудбала, па се очекује да ће Белгијанци рутински победити на овом сусрету и да ће на прави начин започети свој пут ка титули Светског првака...

Ова два тима никада се нису састајала чак ни у пријатељским мечевима.

У последњем мечу дана од 20.00 часова играју Енглеска и Тунис.

"Горди Албион" је био шампион света далеке 1966. године али подмлађени састав селектора Гарета Саутгејта жели да после много, много година, направи значајнији успех на Светском првенству.

У Енглеском тиму нема више "великих звезда" али имају компактност и убитачну завршницу Харија Кејна.

Енглези на старту ипак неће имати лак посао, пошто селекција Туниса у квалификацијама није доживела пораз, и долази као 14. екипа на светској листи, што у великој мери подиже апетите ове афричке нације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару