Данска боља од Перуа, Куева трагичар

Фудбалери Данске савладали су селекцију Перуа са 1:0 у оквуру другог меча Групе Ц. Играч Перуа Куева промашио је пенал у надокнади првог полувремена, док је једини стрелац на мечу био Јусуф Поулсен у 59. минуту.

Веома занимљив меч одигран је на "Мордовија арени" у Саранску, након којег Данска односи три бода против Перуа голом Поулсена.

Није било Данцима лако јер су од самог старта Перуанци силовито кренули ка њиховом голу. Након почетне кризе Данци су успели да консолидују своје редове и да полако траже мане Перуа и да их искористе. 

Ипак, пред сам крај првог полувремена Поулсен прави фаул над Куевом, међутим играч над којим је направљен пенал га и не користи након што лопта далеко иде изнад гола.

Друго полувреме донело је и једини гол на мечу, када је Данска у 59. минуту повукла сјајну контру, Ериксен је упослио Поулсена који на леп начин тресе мрежу Перуа.

До краја меча Перу је кренуо у тоталну офанзиву, на све или ништа, и умало да им то пође за руком у неколико наврата, али то није дозволио сјајни Каспер Шмајхел, голман Данске који је имао чак шест одбрана на мечу, од чега су се две истакле више од осталих.

Покушавали су Куева, Гереро, Фарфан и многи играчи Перуа, али једноставно нису имали концентрације и среће да изједначе резултат.

У првом мечу Групе Ц, Француска је савладала Аустралију са 2:1. 

Данци и Французи су изједначени у Групи Ц са три освојена бода, док су без бодова Аустралија и Перу.

У наредном колу Данска игра против Аустралије, док Перу игра са Французима. 

Овако је протекао меч: 

19.50 – Крај меча, победа Данске над Перуом од 1:0.

19.18 – ГОООЛ! Јусуф Поулсен постиже гол у 59. минуту.  Сјајна контра Данаца, Ериксен упошљава Поулсена који вара голмана противника и постиже гол.

19.04 – Настављен је меч у Саранску.

18.48 – Завршено је прво полувреме резултатом 0:0.

Након првих 45 минута утакмице на "Мордовија арени" навијачи су гледали садржајну утакмицу, нажалост без голова.

Перу је мотивисаније отворио меч, покушао да искористи моментум и створи шансе за гол што им није полазило за ногом. Данци су били потпуно ван меча у почетних 20 минута, али су успели да дођу до своје игре, што се одразило кроз то што су створили две шансе за гол, али Перу је успео да се одбрани.

У финишу виђено је велико узбуђење, фаул и пенал Поулсена над Куевом, пенал који фудбалер Перуа шаље преко гола па резултат остаје непромењен. 

18.46 – Куева маши пенал. Исти играч над којим је направљен фаул шаље лопту високо изнад гола Шмајхела.

18.44 – Пенал за Перу. Куева је пао у шеснаестерцу након старта Поулсена. Судија је сачекао неколико секунди и након употребе ВАР-а досудио пенал.

18.40 – Данци су најближи постизању гола били у 40. минуту, прво је Ериксен имао прилику из слободног ударца изван шеснаестерца противника, али је погодио живи зид, на одбијену лопту налетео је Шене и шутирао веома снажно, али је интервенисао Галесе.

18.20 – Након 20 минута игре није виђена ниједна шанса на мечу. Данци имају проблема да задрже лопту и повежу неколико додавања у средини терена, Перу са друге стране делује као конкретнија екипа, мотивисанија.

18.00 – Почео је меч на "Мордовија арени".

17.50 – Познати су састави обе екипе:

Дуел Перуа и Данске је од посебне важности за обе екипе које су непоражене на претходних 15 утакмица, а у групи су са фаворитом Француском и Аустралијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару