Французи преживели "кенгуре"

Фудбалери Француске савладали су селекцију Аустралије резултатом 2:1, у првом мечу групе Ц на Светском првенству. Два гола из пенала, коришћење ВАР технологије и гол за победу Пола Погбе.

Веома узбудљив меч у Казању. Екипа Дидијеа Дешама била је бољи и активнији ривал, али су Аустралијанци скупо "продали кожу".

У првом делу није било голова, али јесте узбуђења. "Триколори" бољи и опаснији у нападу, али је најбољу шансу имала Аустралија. Међутим, испречио се феноменални Уго Лорис.

Наставак је донео више узбуђења. Први гол у историји из пенала након коришћења ВАР технологије, постигао је Гризман над којим је и направљен прекршај, а досудио га је судија Андрес Куња из Уругваја.

Међутим, четири минута касније пенал на другој страни. Умтити без потребе игра руком у свом шеснаестерцу, Куња је то видео а Јединак је био сигуран за изједначење.

Тада су Французи кренули још јаче ка голу Рајана, а тај нови притисак им се исплатио у 81. минуту, када је Пол Погба уз мало среће успео да лобом пошаље лопту у мрежу "кенгура", за победу и успешан старт у Русији. 

Ток меча:

13.52 - Крај, победа Француске од 2:1!

13.38 - ГОООООЛ, понов воде "триколори", стрелац је био Пол Погба! Са неких 15-ак метара Погба је упутио ударац, лопта закачила једног играча Аустралије, мало променила правц, таман толико да она остане ван домашаја Рајана и пала је нешто мало иза линије гола. Француска у доброј позицији... 

13.18 - ГООООЛ, изјендачење за Аустралију такође са пенала! Стрелац је био Миле Јединак, након што је Умтити играо руком у свом казненом простору у 61. минуту... 

13.12 - Пенал и гол за Француску - 1:0. Оборен је Гризман, судија је користио ВАР технологију и након тога досудио најстрожу казну у 56. минуту меча. Гризман је био сигуран са беле тачке...

13.02 - Настављен је меч... 

12.46 - Без голова после првих 45 минута. 

12.30 - Држе играчи у плавом лопту, нападају, комбинују али не успевају да нађу пут до гола "кенгура". 

12.18 - Велика шанса за Аустралију, Сејнзбури одлично шутира са неких десетак метара али Лорис феноменалном интервенцијом спашава свој гол!

12.15 - Бољи и агресивнији почетак Француза, који су преко Мбапеа и Гризмана већ неколико пута озбиљно претили Мету Рајану. 

12.00 - Почео је меч, са цента су кренули Аустралијанци... 

11.30 - Ево састава "триколора" и "кенгура" за данашњи меч:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару