Спектакл у Сочију, хет-трик Роналда за спас Португалије

Португалија – Шпанија 3:3 (2:1). Кристијано Роналдо још једом је показао све своје квалитете, практично сам донео бод својој репрезентацији против фаворизоване Шпаније. Три поготка прве звезде Реала засениле су одличну игру "фурије", која је показала да је "селекторска криза" иза њих.

Вероватно то нису заслужили, али су Португалци шампионат света почели ремијем против Шпаније - 3:3. Кристијано Роналдо је практично сам одиграо утакмицу против "фурије" и није изгубио.

Шпанија је показала да је криза око отказа селектора Лопетегија, ако је и постојала, далеко иза њих и да ће на овом шампионату поново конкурисати за сам светски врх.

Игра "црвене фурије" била је право уживање за љубитеље фудбала, али не побеђује увек бољи. Нису била довољна ни два гола Дијега Косте, ни мајсторија Нача - Кристијано Роналдо је однео превагу.

Управо је нападач Реала донео предност Португалији у четвртом минуту. Начо је оборио саиграча из "краљевског клуба", а Роналдо сам завршио посао и обрадовао португалске навијаче.

Узвратио је Дијего Коста у 24. минуту, а голу је претходио дуел натурализованих Бразилаца, Косте и Пепеа, али је пиштаљка судије Рокија остала нема.

Када се очекивало полувреме, Роналдо је снажно шутирао левом ногом, а један од најбољих голмана света Давид де Хеа одреаговао почетнички и Португалци су на одмор отишли са вођством од 2:1.

Дијего Коста постиже други погодак у 55. минуту и наговештава велику борбу до краја меча, али када је Начо "бомбом" савладао Руија Патрисија само три минута ксније, деловало је као да је "фурија" на правом путу до тријумфа.

Ипак, Роналдо није рекао своју последњу реч. Неопрезан старт Пикеа на 20 метара од гола Де Хее прави је поклон за Португалца, који савршеним ударцем поставља коначан резултат.

Шпанија и Португалија су на другој и трећој позицији у Групи Б, са по два освојена бода, иза Ирана са три, а испред Марока који је без бодова.

У другом колу Групе Б, Шпанија игра против Ирана, док се Португалија састаје са Мароком.

Овако је протекао меч у Сочију:

21.53 – Крај меча, Португалија – Шпанија 3:3.

21.45 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо у 88. минуту постиже прелеп погодак из слободног ударца и доноси изједначење Португалији – 3:3!

21.30 – Португалија жели бар до бода, па су у игри Рикардо Кварежма и Жоао Марио. Ипак, Шпанија делује као бољи и опаснији ривал.

21.15 – ГОООЛ! Шпанија води први пут на мечу, после фантастичног поготка Нача, који се тако искупио за направљен пенал са почетка меча!

21.12 – ГОООЛ! И Дијего Коста постиже други гол на мечу, још једном је нерешено 2:2!

21.02 – Настављен је меч.

20.46 – Полувреме феноменалног меча у Сочију, Португалија – Шпанија 2:1.

20.44 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо постиже још један погодак, али уз велику помоћ Давида де Хее. Португалија води 2:1 од 44. минута.

20.35 – Како време одмиче, Шпанци су све опаснији по гол противника. Неколико лепих акција "фурије" ипак без реализације.

20.24 – ГОООЛ! Шпанија постиже гол у 24. минуту, стрелац је Дијего Коста!

20.04 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо је прецизан, Португалија од 4. минута води са 1:0!

20.02 – Пенал за Португалију у трећем минуту утакмице. Кристијано Роналдо је оборен, а најстрожу казну скривио је Начо.

20.00 – Почео је меч у Сочију.

19.55 – Главни судија меча на Фишт стадиону је Италијан Ђанлука Роки.

19.30 – Познати су састави за вечерашњи меч:

19.15 – Навијачи већ спремни за дуел...

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару