Мексико, врела крв не преза од јачих

Репрезентација Мексика важи за репрезентацију са дугогодишњом историјом на Светским првенствима, али "амерички триколори" желе да у Русији буду пријатно изненађење и оду корак више од протеклих шампионата.

Мексико ће у Русији забележити свој 16. наступ на Мундијалима, најбољи пласман им је четврт-финале које су успели да изборе два пута (1970. и 1986. године).

Са клупе их предводи Хуан Карлос Осорио, Колумбијац који је репутацију стекао успесима у Атлетико Насионалу, што га је препоручило и довело на место селектора Мексика.

Тим из Централне Америке одиграо је феноменално квалификације за СП, када су три кола пре краја обезбедили пласман на Мундијал.

Мексиканци имају веома занимљив и квалитетан састав сачињен од играча који су дуго у репрезентацији и који имају искуства играња на Светском првенству.

Играче који се истичу по квалитету свакако су Чичарито Ернандез, некадашњи нападач Јунајтеда, сада Вест Хема који је најбољи стрелац у историји Мексика, Карлос Вела, Ђовани и Џонатан дос Сантос, некадашње наде Арсенала и Барселоне а данас играчи МЛС лиге. 

Списак од 23 играча за које се определио Осорио: 

Голмани - Гиљермо Очоа (Стандард), Алфредо Талавера (Толука), Хесус Корона (Круз Азул).

Одбрана - Карлос Салседо (Ајнтрахт), Дијего Рејес (Порто), Хектор Морено (Сосиједад), Уго Ајала (Тигрес), Едсон Алварез (Америка), Хесус Гаљардо (Монтереј), Мигел Лајун (Севиља);

Средина терена - Рафаел Маркез (Атлас), Хектор Ерера (Порто), Џонатан дос Сантос (ЛА Галакси), Ђовани дос Сантос (ЛА Галакси), Андрес Гвардадо (Бетис), Марко Фабијан (Ајнтрахт);

Напад - Хавијер Ернандез (Вест Хем), Раул Хименез (Бенфика), Орибе Пералта (Америка), Хесус Мануел Корона (Порто), Карлос Вела (Лос Анђелес), Хавиер Аквино (Тигрес), Хирвинг Лозано (ПСВ).

Мексико наступа у групи Ф заједно са Немачком, Јужном Корејом и Шведском. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару