Нови почетак за "орлове"

Србија на Мундијал у Русији одлази са новим селектором и неким новим, младим снагама. Основни циљ је пласман у осмину финала, зашто не сањати и нешто више од тога.

Селектор Младен Крстајић одвео је играче у Русију, пошто је Славољуб Муслин са Србијом освојио прво место у квалификационој групи, а онда прекинуо сарадњу са ФСС-ом.

Комбинација младих и искусних играча могао би да буде прави однос снага, како би Србија остварила највећи успех, још од 1962. године, када је тада Југославија била четврта на свету.

Србија је (уколико се рачунају наступи Југославије) учествовала 11. пута на Светским првенствима и два пута је освајала четврто место на планети. Најближа полуфиналу Југославија је била 1990. године, када је у четвртфиналу елиминисана од Аргентине на пенале.

У тиму Србије налази се неколицина играча који су 2015. године на Новом Зеланду постали омладински шампиони света, док окосницу чине искуснији играчи, који годинама играју у врхунским европским клубовима.

Од Немање Матића, Банета Ивановића и Александра Коларова очекује се да буду предводници нове генерације, а младе снаге Митровић, Милинковић-Савић и Живковић да подигну ниво игре екипе на виши ниво.

Крстајић је на Мундијал повео следеће играче:

Голмани: Владимир Стојковић (Партизан), Слободан Рајковић (Макаби), Марко Дмитровић (Еибар);

Одбрана: Антонио Рукавина (Виљареал), Бранислав Ивановић (Зенит), Никола Миленковић (Фиорентина), Милош Вељковић (Вердер), Урош Спајић (Андерлехт), Душко Тошић (Гвангџоу), Александар Коларов (Рома), Милан Родић (Црвена звезда);

Везни ред: Немања Матић (манчестер јунајтед), Лука Миливојевић (КПР), Сергеј Милинковић-Савић (Лацио), Марко Грујић (Ливерпул), Душан Тадић (Саутемптон), Адем Љајић (Торино), Филип Костић (ХСВ), Андрија Живковић (Бенфика), Немања Радоњић (Црвена звезда);

Напад: Александар Митровић (Њукасл), Александар пријовић (ПАОК) и Лука Јовић (Банфика).

Србија ће у Русији играти у Групу Е, заједно са селекцијама Костарике, Швајцарске и Бразила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару