"Кенгури", спој младости и искуства

Селекција Аустралије на Светско првенство у Русију одлази са жељом да понови успех из 2006. године и прође групну фазу у којој ће снаге одмерити са Француском, Данском и Перуом.

"Кенгурима" ће наступ у Русији бити пети у историји селекције.

Најбољи пласман забележили су 2006. године, када су уз Бразил иза себе у групи оставили селекције Јапана и Хрватске, да би у осмини финала били поражени од Италије из пенала у 95. минуту. 

У Јужној Африци, осим што су Србији покварили планове, нису прошли групу, да би поптуни крах доживели 2014. у Бразилу када су тешку групну фазу завршили без освојеног бода.

Овога пута Аустралија се нада да ће поновити успех из Немачке 2006. године, али да ће имати мало више среће у осмини финала.

Екипа је ипак доживела промену тренера након квалификација. Уместо Ангелоса Постекоглуа, са клупе ће их предводити Берт ван Марвијк, стратег који има и више него довољан педигре за задатак који је пред њим.

Холанђанин је водио своју родну репрезентацију до финала у Јужној Африци, а такође помогао је Саудијској Арабији да прекине 12 година дуг пост пласмана на Светско Првенство. 

Звезда тима и на овом Мундијалу биће Тим Кејхил, који је са годинама чини се све бољи. Нападач Милвола је постигао 11 голова у квалификацијама, а уколико постигне погодак у Русији, постаће један од ретких који је то урадио на четири Светска првенства.

Тим Аусралије осим Кејхила карактерише, логично, велики број играча који наступају на у домаћем првенству као и на подручју Велике Британије.

Ван Марвијк се одлучио за следећа 23 играча: 

Голмани - Рајан Метју (Брајтон), Бред Џонс (Фејнорд), Дени Вуковић (Генк);

Одбрана - Милош Дегенек (Јокохама), Џејмс Мередит (Милвол), Марк Милиган (Ал-Ахли), Метју Јурман (Сувон Самсунг), Азиз Беник (Бурсаспор), Џошуа Риздон (Вандерерс), Трент Сенсбури (Грасхоперс);

Средина терена - Масимо Луонго (Квинс Парк Ренџерс), Ерон Муј (Хадерсфилд), Миле Јединак (Астон Вила), Џексон Ирвин (Хал), Том Рогић (Селтик);

Нападачи - Тим Кејхил (Милвол), Метју Леки (Херта), Тони Јурић (Луцерн), Роби Крусе (Бохун), Ендру Набут (Урава), Џејми Мекларен (Хибернијан), Данијел Арзани (Мелбурн), Димитрос Петратос (Њукасл Џетс).

Противници у Групи Ц биће им селекције Француске, Данске и Перуа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару