Салах води "фараоне" у Русији

Фудбалска репрезентација Египта тек трећи пут у историји учествује на Светским првенствима, али овога пута у својим редовима имају једног од најбољих играча планете – Мухамеда Салаха.

Египат је једна од најбољих афричких фудбалских селекција. Чак седам пута "фараони" су били шампиони свог континента, али, када су у питању Мундијали, као да их прати неко древно проклетство.

Египћани су само два пута до сада учествовали на смотри најбољих светских екипа. Први пут то је било давне 1934. године, када су и забележили најбољи пласман – 13. место.

Наредни пут то је било 1990. године у Италији, а ове године "фараони" стижу у Русију предвођени једним од најбољих фудбалера света Мухамедом Салахом.

Салах је одиграо фантастичну сезону за Ливерпул, постигао чак 44 поготка у свим такмичењима, али су његови "црвени" ипак остали без трофеја, иако су играли финале Лиге шампиона.

Салах се управо у том финалу повредио и оставио у стрепњи готово сто милиона навијача. Ипак, Мо се опоравља, иде у Русију, али вероватно неће играти у првој утакмици на Мундијалу.

Најбољи играчи египатске селекције наступају за енглеске клубове. Тако, осим Салаха, на Острву играју Габр и Хегази (ВБА), Соби (Стоук), Елнени (Арсенал) и Елмохамади (Астон Вила), док је један од најпознатијих играча Трезеге, који тренутно брани боје Касимпасе у Турској.

Селектор Египта је Ектор Купер, познато име. Ипак, Купер је у европском фудбалу остао упамћен као "губитник", пошто је свако велико финале у ком је учествовао – изгубио!

На списку се налазе:

Голмани: Есам ел Хадари (Ал Тавун), Шериф Екрами (Ал Али), Мухамед ел Шенави (Ал Али);

Дефанзивци: Али Габр (ВБА), Ахмед Елмохамади (Астон Вила), Ахмед Хегази (ВБА), Ахмед Фати (Ал Али), Ајман Ашраф (Ал Али), Мухамед Абделшафи (Ал Фатех), Махмуд Хамди (Замалек), Самир Сад (Ал Али);

Везни ред: Омар Габер (Лос Анђелес), Сам Морси (Виган), Тарек Хамед (Замалек), Мухамед Елнени (Арсенал), Абдала Саид (Куопио), Трезеге (Касимпаса);

Напад: Марван Мосен (Ал Али), Мухамед Салах (Ливерпул), Караба (Ал Итихад), Рамадан Соби (Стоук), Шикабала (Ал Раед) и  Амр Варда (Атромитос).

Египат се у Русији такмичи у Групи А, заједно са селекцијама домаћина, Уругваја и Саудијске Арабије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару