Победио леукемију и освојио злато у маратону на 10 км

Холанђанин Мартен ван дер Вејден освојио је златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу у пливачком маратону на 10 километара.

Ван дер Вејден је препливао деоницу за један сат, 51 минут и 51,6 секунди. Други је био Британац Дејвид Дејвис са око 1,5 секунде слабијим временом од Холанђанина, док је бронзану медаљу освојио немачки пливач Томас Лурц.

Холандски пливач и олимпијски шампион Ван дер Вејден је иначе успео да се врати спорту после тешке борбе са леукемијом.

"Мислим да ме леукемија научила да размишљам корка по корак. Када лежите у болничкој соби и осећате огроман бол и умор, не размишљате о следећој седмици или следећем месецу, размишљате само о следећем сату", изјавио је Ван дер Вејден.

Додао је да је најважније у тим тренуцима бити стрпљив, што је иста стратегија коју је користио и у пливачком маратону, јер је трку добио у узбудљивом финишу, иако је британски пливач Дејвис водио већи део трке.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво