Фелпс наменио милион долара за развој пливања

Најбољи светски пливач Мајк Фелпс, који је са осам златних медаља на Олимпијским играма у Пекингу оборио рекорд Марка Шпица и од фирме Спидо добио награду од милион долара, искористиће тај новац да би покренуо фондацију са његовим именом за развој пливачког спорта у САД, објавили су амерички медији.

"То је најбољи начин да помогнем развоју пливања у Америци", рекао је Фелпс, који ће промовисати нову фондацију на турнеји по осам америчких градова.

Портпарол компаније Спидо Одра Силверман обећала је да ће та компанија у Фелпсову фондацију уплати 200.000 долара. Компанија Спидо је Фелпсу понудила награду још уочи Игара у Атини 2004, али амерички пливач тада није успео да изједначи Шпицов рекорд од седам златних одличја постављен на Играма у Минхену 1972. године. Фелпс је тада освојио шест златних и два бронзана одличја.

Фелпс је са 14 златних медаља најуспешнији спортиста у историји Олимпијских игара, а најтрофејнија је и даље бивша совјетска гимнастичарка Лариса Латињина са 18 медаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво