Чавић у полуфиналу са државним рекордом

Најбољи српски пливач Милорад Чавић пласирао се у полуфинале трке на 100 метара слободним стилом на Олимпијским играма у Пекингу.

Најбољи српски пливач Милорад Чавић надмашио је чак за 99 стотих делова секунде државни рекорд у квалификационој трци на 100 метара слободним стилом и без проблема се пласирао у полуфинале, али је по завршетку трке изјавио да није сигуран да ли ће се сутра од десет часова борити за улазак у финале.

Чавић је у квалификацијама постигао укупно шесто време у конкуренцији 64 такмичара, а у својој седмој квалификационој групи стигао је други, иза Канађанина Брента Хајдена. Победник квалификација, светски рекродер Аустралијанац Емон Саливан, био је за 35 стотинки бржи од сјајног српског пливача.

Српски репрезентативац изјавио је да није очекивао да постигне тако добро време.

"Очекивао сам да испливам око 48,50 и изненадио сам и самог себе. Испало је много боље него што сам планирао. Ово је јако, али стварно јако добар знак пред трку на 100 лептир. Како сада ствари стоје, више је него реално да ту трку испливам много брже него икада до сада", најавио је Чавић.

Чавић сматра да је можда паметније да се сутра не такмичи, иако мисли да може да постигне још бољи резултат од данашњег.

"Можда је боље и паметније да сутрашњи дан искористим да се одморим пред квалифиакције на 100 лептир. Оптимиста сам, ово је велики успех и када сам 100 краул за скоро цео секунд био бољи од личног рекорда, ко зна шта ће бити на 100 делфин", закључио је најбољи српски пливач.

Чавић је пре месец дана у Дубровнику, на Отвореном првенству Хрватске, поставио рекорд Србије са временом 49,14 и то је било 43. време на свету у овој сезони.

 Чавић је и на пливачком митинуг у Мисурију у фебруару ове године оборио државни рекорд у тој дисциплини, када је стазу испливао за 49,21 секунду.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару