Сиљевски, Стражмештер и Хигл завршили учешће

Српски пливачки репрезентативци Радован Сиљевски, Марица Стражмештер и Нађа Хигл завршили су такмичење у квалификацијама на 29. Олимпијским играма у Пекингу.

 

Сиљевски и Стражмештер испунили су задатак који им је поставио вођа српског пливачког тима у Пекнгу Младен Капор и оборили су државне рекорде, док је Хигл пливала испод реалних могућности и за више од две секунде била слабија од личног рекорда, која је поставила у јуну ове године у Београду.

Сиљевски је у трећој квалификационој групи трке на 200 метара слободним стилом заузео треће место и са резултатом један минут, 50 секунди и 25 стотинки, за 1.09 секунди надмашио српски рекорд, који је поставио 19. марта на првенству Европе у Ајндховену.

У укупном пласману српски пливач је заузео 40. место у конкуренцији 57 такмичара, а за победником квалификација Швајцарцем Домиником Муштријем заостао је четири секунде и 45 стотинки.

Нови државни рекорд поставила је и Марица Стражмештер у дисциплини 100 метара леђно. Она је стазу препливала за један минут, три секунде и 56 стотинки и за 42 стота дела секунде надмашила српски рекорд, који је поставила 21. јуна на митингу Београдски победник.

У укупном пласману Стражмештер је заузела 40. место у конкуренцији 47. такмичарки, а у другој квалификационој групи освојила је треће место.

Победница квалификација Кристи Ковентри из Зимбабвеа имала је за четири секунде и 56 стотинки боље време од српске репрезентативке.

Испод својих могућности  пливала је једино Хигл. Она је у трећој квалификационој групи на 100 метара прсно, са временом 1:13.19, заузела убедљиво последње место. У укупном пласману Хигл је освојила 43. позицију у конкуренцији 49 такмичарки, а за најбољом у квалификацијама Аустралијанком Лајзел Џонс заостала је чак седам секунди и 55 стотинки.

Тренер у српском пливачком тиму Петар Поповић изјавио је да је очекивао овакав наступ наших такмичара.

"Задовољан сам резултатом који су постигли Сиљевски и Стражмештер. Обарањем државних рекорда они су оправдали свој долазак у Пекинг", казао је Поповић.

Он је нагласио да није разочаран наступом Нађе Хигл, која је пливала чак две секунде слабије од свог државног рекорда, постављено 22. јуна у Београду, пошто сматра да ће много више пружити у среду, у трци на 200 метара прсно, која је њена дисциплина.

"Сигуран сам да ће у среду бити много боља. Данас је осетила атмосферу, видела како је пливати на Олимпијским играма и сигуран сам да ће много бољи резултат постићи на 200 метара прсно", казао је Поповић.

У сутрашњем пливачком програму од српских репрезентативаца наступиће искусни Владан Марковић на 200 метара лептир и 17. годишња Милица Остојић, која ће учествовати у квалификацијама на 200 метара слободним стилом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи