Френки Гевин одустао од Олимпијских игара

Светски шампион у лакој категорији, британски боксер Френки Гевин одустао је од такмичења на Олимпијским играма у Пекингу, јер је проценио да не може да достигне потребну тежину од 60 килограма.

Гевин је можда био и највећа нада за медаљу у препорођеном британском тиму, који је изборио учешће осморице боксера на Играма у Пекингу.

Овај 22-годишњи леворуки борац био је у тренинг кампу у Макау, али није ни допутовао у Пекинг, где ће се сутра обавити мерење и жреб.

"Добро је познато да се Френки борио са овим последњих месеци. Током читаве боксерске каријере радио је за Олимпијске игре, тако да је сада потпуно уништен", рекао је британски селектор Тери Едвардс.

Гевин је дошао у центар пажње обнове британског аматерског бокса када је прошле године у Чикагу освојио титулу првака, прву за своју нацију.

У тиму Британије налази се неколико кандидата за медаљу, што је велика разлика у односу на пре четири године, када је освајач сребра Амир Кан био једини члан боксерске репрезентације.

Гевин, међутим, већ неколико месеци има проблема са тежином. У јуну је освојио титулу Европске уније у лакој велтер категорији (64 килограма), што је његова омиљена категорија већ годину дана, али је Бредли Сондерс већ изборио пласман у том рангу. Гевинов одлазак вероватно ће промовисати Руса Алексеја Тишченка у фаворита за златну медаљу у лакој категорији.

Тишченко, освајач злата у перо категорији у Атини, изгубио је од Гевина на светском првенству прошле године.

Кубанац Јорденис Угас такође ће бити кандидат за злато. Ово ће му бити прве игре као борцу у лакој категорији, пошто је троструки освајач злата Марио Кинделан отишао у пензију након што је победио Кана у финалу у Атини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару