Француска освојила прво олимпијско злато

Рукометна репрезентација Француске освојила је златну медаљу на Олимпијским играма у Пекингу, пошто је у финалу победила Исланд са 28:23 (15:10).

Јунак победе Француске био је Никола Карабатић са осам голова, уз само један промашен шут - 9/8. Одличан је био и Бертран Жил са пет погодака.

Најефикаснији у исландском тиму био је Олафур Стефансон који је утакмицу завршио са пет голова.

Репрезентацији Француске ово је прва златна медаља на Олимпијским играма, а претходно су 1992. у Барселони освојили треће место.  Исланђани су само у првих 15 минута првог полувремена били равноправан ривал француској екипи.

Захваљујући одличној игри Карабатића и Жила у завршници првог полувремена, "триколори" су стекли предност од пет погодака (15:10).

Селекција Исланда је само на почетку другог полувремена преко Стајна Гујдонсона дошла на мање од пет голова заостатка (11:15).

Француска је у наставку задржала висок ниво игре, а у два наврата "триколори" су имали и девет голова предности (21:12, 24:15). До краја меча Исланд је само успео да ублажи пораз.

Бронзану медаљу освојила је Шпанија која је у утакмици за треће место победила Хрватску са 35:29.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво