Шекарић: Велика је част носити заставу Србије у Пекингу

Најуспешнија српска спортисткиња у историји Олимпијских игара, стрелац Јасна Шекарић, изјавила је да је "изузетно срећна и поносна" што јој је припала велика част да носи заставу Србије на отварању предстојеће најзначајније светске спортске смотре у Пекингу.

"На пет Игара, на којима сам учествовала до сада, освојила сам исто толико медаља, па мислим да би било лепо да се тај успешан низ настави и у Пекингу, где ћу се борити за одличје у дисциплини малокалибарски пиштољ", рекла је Шекарић на конференцији за новинаре, одржаној на београдском аеродрому "Никола Тесла" пред полазак наших стрелаца пут кинеске престонице.

Она је поручила да су припреме пред светски смотру спорта обављене "на добар начин" и додала да ако је и било неких "успутних" проблема, "није време да се сада о томе прича".

Селектор нашег државног тима Зоран Стојиљковић напоменуо је да су Олимпијске игре "врхунац напорног рада у претходном четворогодишњем тренажном циклусу" и оценио да је "пред нама велика обавеза да одржимо континуитет добрих резултата и освајања одличја".

Један од наших најискуснијих такмичцара, Стеван Плетикоцисх, који ће се надметати у дицлицплини МК пушка тростав, изјавио је да га посебно радује што ће имати доста времена за аклиматизацију на услове у Пекингу и додао да су му амбиције "улазак у финале".

Немања Миросављев, који је испунио норму за Игре у Пекингу у истој диоциплини као и Плетикосић, оценио је да је сваки пласман у финале, па чак и међу најбољих 15 на Играма, "огроман успех пошто је конкуренција у стрељаштву веома јака".

Узданица српске репрезентације у женској конкуренцији у МКпушка тростав, Лидија Михајловић, подсетила је да је учествовала на Игарма још 1992. године у Барселони, али да је онда уследила дуга пауза све до Пекинга.

"Иза мене је једна јако успешна сезона и неколико добрих резултата на минулим такмичењима тако да се надам да ћу на предстојећим Играма испунити очекивања", изјавила је Михајловић.

Најмлађи члан српског стрељачког састава у Пекингу је 24-годишњи Дамир Микец, који је изборио учешће у дисциплини ваздушни пиштољ.

"Драго ми је што ћу дебитовати у Пекингу, а према учинку на припремама сматрам да имам право да се надам испуњењу зацртаног циља", закључио је Микец.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару