Каракашевић: Jош нисам рекао последњу реч

Једини српски преставник на стонотенском олимпијском тунриу на Играма у Пекингу Александар Каракашевић већ у првом колу мораће да пружи изузетно добру партију, уколико жели да испуни циљ који је себи поставио пред почетак такмичења.

Каракашевић је наиме, пре жреба, тврдио да му је циљ да преброди прва три кола на тунриру, како би касније дошао у прилику да се надиграва се неким од сјајних кинеских стонотенисера.

У првом колу спрски репрезентативац састаће се са победником дуела између предстаника Турске Цем Зенга и Нигеријца Мандеја Меротохуна.

У том дуелу са Зенгом, Кинезом који је узео труско држављанство да би могао да учествује на пекиншкиг Играма, Каракашевић је фаворит. Тим пре што је Зенга веома добро познат нашем репрезентативцу, с обзиром да је саиграч Слободана Грујића у турском Фенербахчеу.

Каркашевић је боље ранигран на светској листи од Зенга. Заузима 57. место, док се представник Турске налази на 117. позицији и наш ас га је ове године већ једном победио на званичним такмичењима.

Намеравам да се борим до краја. Када сам већ изборио пласман на Олимпијске игре, глупо би било да не покушам да извучем максимум. Турнир је веома тежак, али ја још нисам рекао последњу реч у стоном тенису и верујем да ћу то у Пекингу и доказати, навео је Каракашевић.

Уколико победи у првом колу 33. годишњи Каракашевић ће се у следећој рунди такмичења састати са легендом светског и шведског стоног тениса Јергеном Персоном.

Игре у Пекингу су треће у Каракашевићавој каријери. На такмичењу у Атланти 1996. је испао у квалификацијама, сиднејске Игре је прескочио, док је у Атини пре четири године стигао до трећег кола, где га је зауставио шлавни шведски ас Јан Ове Валднер. У игри парова, са Слободнамо Грујићем, у Грчкој је стигао до четврфинала и зато каже да још не може да прежали што је на захтев организатора 29. Олимпијских игара, уместо такмичења дублова у програм уврштен екипни турнир.

Каракашевић је истакао да је веома расположен за игру и да са нестрпљењем чека да почне да се такмичи. До сада сам навијао за остале наше спортисте. Сада је дошло време да и ја покажем шта умем. Надам се да ће ме мало послужити и спортска срећа, нагласио је Каракашевић.

Стонотенисер Србије оценио је да су главни фаворити за медаље домаћи такмичари и Белорус Владимир Самсонов.

"Кинези су главни фаворити за све медаље, ту су два Јужнокорејца и Самсонов. Кинези ће имати велики притисак због домаћег терена, а појединачно мислим да је Самсонов главни фаворит, иако на ОИ до сада није имао неке резултате", навео је Каракашевић.

Каракашевић меч првог кола на олимпијском турниру игра сутра у 8.30 по средњеевропском времену.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару