Фрис и Штефанек се надају успеху

Репрезентативци Србије у рвању Кристијан Фрис и Давор Штефанек најавили су да ће на Олимпијским играма у Пекингу пружити максимум у покушају да направе запажен резултат у том, некада нашем најтрофејнијем олимпијском спорту.

У бившој Југославији рвање је са четири златне и по шест сребних и бронзаних медаља било убедљиво најтрофејнији спорт, али последњој, сребрној медаљи Шабана Трстене, наша јавност радовала се пре тачно 20 година на Играма у Сеулу.

Фрис и Штефанек не обећавају медаљу, али тврде да имају довољно квалитета, знања и искуства да искористе сваку прилику за добар резултат.

Фрис је имао одличне резултате у 2007. години, у којој је изборио право да се такмичи на Олимпијским играма. На првенству света у азербејџанском Бакуу освојио је бронзану медаљу, док је неколико месеци раније одличје истог сјаја зарадио и на првенству Европе.

У првом колу олимпијског турнира у категорији до 55 килограма за пласман међу 16 најбољих бориће се против 28-годишњег Украјинца Јурија Ковала, чија су најзначајнија достигнућа седмо и девето место на шампионатима Европе.

Уколико добије ту борбу Фрис ће се у следећем колу састати са победником меча између Руса Назира Манкијева, овогодишњег победника Светског купа у Мађарској, са којим је поделио бронзану медаљу на шампионату света у Бакуу, и талентованог Узбекистанца Илдара Хазифова, освајача петог места на светском првенству у Азербејџану.

За разлику од Фриса, дебитанта на Олимпијским играма, Штефанек у Кини други пут учествује на олимпијском такмичењу. У Атини се пре четири године није прославио и као један од фаворита за висок пласман изгубио је од неафирмисаног проитивника.

"Сигуран сам да се сада то неће поновти. Искуснији сам и пуно спремнији за борбе. Кристијан и ја смо у својим категоријама међу петорицом, шесторицом најбољих на свету, а да ли ће то бити довољно за медаљу ,видећемо већ сутра", казао је Штефанек.

Наш рвач је слободан у првом колу олимпијског турира у категорији до 60 килограма, а у борби за пласман у четвртфинале противник ће му бити 31- годишњи Узбекистанац Диљшод Арипов, шампион света у категорији до 55 килограма из 2001. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару