Ива Обрадовић у полуфиналу

Српска веслачица Ива Обрадовић пласирала се у полуфинале скифа на Олимпијским играма у Пекингу.

На веслачком борилишту Шуњи 24. годишња српска спортисткиња стазу од 2.000 метара прешла је за седам минута, 39 секунди и 16 стотинки и обезбедила пласман међу 12 најбољих такмичарки на 29. Олимпијским играма.

Обрадовићева се у полуфинале пласирала са најслабијим временом од свих веслачица, а за победницом своје групе Чехињом Мирославом Кнапковом заостала је осам секунди и 83 стотинке.

Најбоље време у четвртфиналу, 7:22,37, постигла је Бугарка Румјана Нејкова.

Српска репрезентативка слабије је почела трку и након првих 500 метара налазила се на четвртој позицији, па је морала да "дода гас" како би стигла конкуренткиње у борби за полуфинале. Следећих 1.000 метара Обрадовићева је веслала одлично и на тој деоници бржа од ње била је само Кнапкова.

У последњих 500 метара, млада Новосађнка ушла је као трећа са само 34 стота дела секунде заостатка за другопласираном Францускињом Софи Балмари.

Францускиња је, међутим, успела да одбије напад наше представнице и на циљ је стигла две секунде и 15 стотинки пре ње. Остале такмичарке Кубанка Мариа Гонсалес, Камила Варгас из Ел Салвадора и представница Мијанмара Лат Зин Шве у другом делу стазе ни у једном моменту нису угрозиле трећу позицију Иве Обрадовић.

По завршетку трке српска репрезентативка није изгледала претерано задовољно, иако се пласирала у полуфинале и, кратко је, на инсистирање новинара, прокоментарисала трку.

"Требало је да буде нешто боље. Трудила сам се прилично, али мораћу да обратим више пажње на последњи део трке и да ту поправим оно што могу", казала је Обрадовићева. Полуфинале трке у скифу на програму је у среду од осам часова и 50 минута по нашем времену, а један сат и 20 минута након ње у полуфиналу двојца без кормилара веслаће српски пар Никола Стојић и  Горан Јагар.

Стојић и Јагар пласман у полуфинале обезбедили су у суботу, првог такмичарског дана на 29. Олимпијским играма у Пекингу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару