Наш Милорад и њихов Мајкл

Они имају свог Мајкла и његов сан, а ми свог Милорада који је по нама најбољи. Тако треба и да остане

Ако смо до сада у шали за кошаркаша Мајкла Џордана говорили да има федере у ногама и да због тога има тако добар одраз, онда се за америчког пливача Мајкла Фелпса може рећи да уместо стопала има пропелере. Заиста иде као торпедо кроз воду.

Овај симпатични 23-годишњи клемпави Амер је постао права спортска икона. Обећао је и испунио прави амерички сан. Рече да ће освојити осам златних медаља. То је и урадио, али је уз то оборио и осам светских рекорда. Озбиљан тип, рекли би, што обећа то и испуни.

Ипак, ради се о момку који као и сваки просечан омладинац широм света има своје бубице. Наиме, Мајкл је до сада два пута ухваћен да је возио, како се то каже, у алкохолисаном стању. Преведено на српски, гањао је његову супер-луксузну машину џадом већом брзином од дозвољене уз гомилу промила алкохола у крви. Убацио је у себе неколико гајбица пива и кренуо у слалом вожњу.

Али у базену нема кривина и кривудања. Само право и под водом пратите црту.

Милорад Чавић је био најближи да прекине овај Фелпсов "амерички сан" о осам златних медаља, али није успео, за једну стотинку. То је разлика која је можда мања од времена које је потребно да колибри замахне крилима.

Сви нам у Телевизијском центру честитају. Кажу да је Милорад могао да буде јунак ових игара. Наравно, код свих других осим код Американаца.

Новинар ББЦ-ија је на конференцији за медије упитао челнике Фине, који су оправдавали званичан резултат трке: "Да ли је Фелпс заиста победио, или и ми морамо да доживимо тај сан?"

Гледао сам снимак ове трке неколико десетина пута. Размишљао сам о онима који већ кују теорију завере о томе како нас читав свет, са Американцима на челу, мрзи и да нам зато не дају Чавићево злато. Али НАЖАЛОСТ, снимак камером из воде показује да је Фелпс заиста имао бољи финиш и да је за дужину нокта био бржи.

То је на крају рекао и наш Милорад, а њихов Мајкл мора под хитно да подели медаљу на два дела и другу половину поклони свом педикиру који му је тако успешно однеговао нокте.

(П.С. блогове више нико и не броји...Зоза води и побеђује...)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару