МОК: Квалитет ваздуха У Пекингу задовољавајући

Квалитет ваздуха у Пекингу је задовољавајући и не претставља здравстевни ризик за атлетичаре,званичнике и све остале посетиоце Олимпијских игара, саопштено је из Међународног олимпијског комитета (МОК).

Председавајући медицинског комитета при МОК-у, Бјорн Љунгвист изјавио је да се за проверу ваздуха у Пекингу, која се врши на сваких сат времена, користе стандарди Светске здравствене организације (СЗО) и да је он према свим показатељима добар. "Сигуран сам да квалитет ваздуха неће претстављати већи проблем за спортисте и посетиоце", оценио је Љунгвист.

Како преноси "Чајна дејли", Љунгвист је рекао да су представници СЗО изразили "велико незадовољство" тиме што поједини медији претерују у извештајима о стању квалитета ваздуха у Пекингу само три дана пре почетка Олимпијских игара.

"Стандарди СЗО, које је прилично тешко задовољити, нису намењени само привременим посетиоцима Олимпијских игара већ пре свега онима који живе у Пекингу, тако да сада радимо на дуже стазе", рекао је Љунгвист.

Како је раније наведено, Пекинг је уложио више милијарди долара како би унапредио квалитет ваздуха, од како је сазнао да ће бити домаћин Олимпијских игара 2008. године. Пекинг је, како се наводи, увео низ врло ригорозних мера, укључујући затварање фабрика које су велики загађивачи и смањење употребе кола због издувних гасова.

Према ригорозном плану о смањењу саобраћаја у престоници, власници возила ће моћи да користе аутомобиле сваког другог дана, по систему пар-непар. Градске власти су такође, забраниле саобраћај за готово сва индустријска возила. Главни медицински званичник МОК-а је похвалио Кину због њених напора оценивши да ће Олимпијске игре у Пекингу бити добар пример шта се све може урадити са Играма у једном граду", пренео је "Чајна дејли".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару