"Србија ће бити поносна"-поручују олимпијци

Олимпијски тим Србије, 92 врхунска представника у осам појединачних и три екипна спорта, покушаће да од 8. до 24. августа на борилиштима Пекинга досегну сан сваког спортисте - освајање олимпијског трофеја.

Трудећи се да буду реални, али не скривајући своје снове, српски ватерполисти, одбојкаши у обе конкуренције, фудбалери, десеторо атлетичара, петоро стрелаца, деветоро пливача, троје веслача, два рвача, двојица бициклиста, један стонотенисер и петоро тенисера поручивали су током припремног периода и уочи почетка Игара да ће "све учинити" како би српска јавност била поносна на њихова достигнућа.

Најуспешнија српска спортисткиња у историји Олимпијских игара,Јасна Шекарић, поручила је да је "изузетно срећна и поносна" што јој је припала велика част да носи заставу Србије у свечаном дефилеу на церемонији отварања Игара и додала да би "било лепо да се успешан низ од пет олимпијских трофеја настави и у Пекингу".

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић у име генерације "плавих делфина", којима у ризници недостаје само олимпијско злато, тврди да су им амбиције "максималне", али и да је свестан конкуренције у којој ће о победнику "одлучивати нијансе", што мисле и представници одбојке и фудбала.

Чавић је у свакој прилици истицао да је сав рад у претходне две године подредио освајању олимпијске медаље и искрено одговарао да је то испуњење његовог "највећег сна", а да је такмичење у Пекингу "највећи изазов", а "жеље у складу са значајем такмичења" наводе и веслачи Никола Стојић, Горан Јагар и Ива Обрадовић.

Највећа узданица нашег атлетског тима, маратонка Оливера Јевтић, никада није крила да би јој медаља из Пекинга била врхунац изузетно успешне каријере, рвачи Кристијан Фрис и Давор Штефанек бориће се, како кажу, "до последњег атома снаге", а у земљу чији је национални спорт стони тенис Александар Каракашевић "не путује без наде у успех".

Српској јавности остаје да верује у обећања и могућности наших олимпијаца, навија за њих и нада се да ће после Пекинга заједно прославити успехе, како је истакао председник Србије Борис Тадић "мале земље по пространству, али велике по спортским достигнућима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару