Кинези спремни за церемонију затварања чак и по киши

До краја Олимпијских игара у Пекингу остало је нешто мање од недељу дана, а домаћини су већ спремни да завршном церемонијом 24. августа поново задиве свет, као што су то учинили на отварању Игара.

Церемонија затварања одржаће се, као и отварање, на Националном стадиону, познатијем под именом Птичје гнездо. Пре почетка церемоније на истом стадиону завршиће се и маратон у мушкој конкуренцији, тако да ће организатори имати само осам сати за припреме.

На крају церемоније организатори наредних Олимпијских игара у Лондону  2012. године извешће осмоминутни плесни наступ, пише данас кинеска агенција Синхуа.

Кинески организатори наводе да су пробе церемоније затварања одржане на мањим стадионима у Кини, али нису желели да износе детаље. Садржај програма за сада се и даље чува као тајна.

 

Кинеске новине ипак наводе да у недељу неће бити глобуса и других елемената из програма отварања Игара, већ да ће се завршна церемонија разликовати.

Очекује се да ће се у једној тачки програма појавити 350 мајстора кунгфуа, као и 60 музичара који ће свирати кинески традиционални инструмент ерху, који је сличан виолини.

Директор програма Џанг Јимоу, који је био задужен и за церемонију отварања, раније је изјавио да ће врхунац програма бити тренутак када се олимпијски пламен буде постепено гасио.

"Ми смо посвећени томе да направимо добру атмосферу на церемонији затварања. Главна порука биће да пожелимо довиђења, али уз обећање да ћемо се поново видети за четири године", изјавио је Џанг који је и прослављени кинески филмски режисер.

Оно чега се организатори највише плаше на завршној церемонији јесте киша. Метеоролози су најавили да постоји могућност да дође до падавина 24. августа.  Због тога ће можда морати да буде скраћен један део програма или прилагођен условима, али организатори обећавају да киша сигурно неће покварити шоу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару