Медаље прослављене у Амбасади Србије

Олимпијска сребрна медаља пливача Милорада Чавића и бронза тенисера Новака Ђоковића прослављене су 16. августа на пријему у Амбасади Србије у Пекингу.

Свечаном пријему организованом поводом освајања првих српских олимписјких медаља присуствовали су спортисти који се такмиче на Играма у Пекингу, руководство наше олимпијске мисије, успешни привредници, републички министар за омладину и спорт Снежана Самарџић - Марковић и министар за животну средину и просторно пласнирање Оливер Дулић.

Чавић је разговору са амабасадором Србије у Кини Миомиром Удовичким казао да је јучерашњим освајањем сребрне медаље остварио свој спортски циљ и да сада планира да се мало одмори.

"Истрошио сам се и потребан ми је одмор да напуним батерије. Када се мало опоравим, одредићу следеће циљеве у спортској каријери", рекао је Чавић.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић нагласио је да му је бронзана медаља са Олимпијских игара у Пекингу најдражи трофеј у каријери.

"Ова медаља ми значи више него гренд слем турнир. Дане у Пекингу и дружење са нашим и најбољим спортистима света никада нећу заборавити. То је фантастично искуство. Олимпијске игре се одржавају сваке четврте године и драго ми је што сам већ у првом покушају освојио медаљу. Сигуран сам да су ово само прве у низу медаља за нашу земљу и да ће их на следећим Игама у Лондону бити још више, пошто имамо огроман спортски потенцијал", нагласио је Ђоковић.

Амабасадор Удовички захвалио је спортистима што су на изузетан начин промовисали Србију у Кини и поручио им да је уверен да ће и након Олимпијских игара изузетним резултатима наставити да афирмишу нашу земљу.

Председник Олимпијског комитата Србије Иван Ћурковић рекао је да је још рано да се своди биланс успеха на Играма у Пекингу, али да је већ сада јасно да су наши спортисти својим понашањем и постигнутим резултатима достојно репрезентовали Србију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару