Олимпијско село дан после

Олимпијске игре у Пекингу ушле су у другу половину, врхунских резултата и спортских прича не недостаје, а међу јунаке 29. издања планетарне смотре спорта 16. августа освајањем сребрног и бронзаног трофеја уписали су се српски пливач Милорад Чавић и тенисер Новак Ђоковић.

Најуспешнији дан за наш национални спорт у овом делу Игара прослављен је у српској кући у Олимијском селу уз цвеће, шампањац и фотографисање са трофејним олимпијцима, који су радо поделили емоције и непоновљиво искуство са репрезентативцима којима тек предстоје изласци на пекиншка борилишта.

У заједничкој просторији, одакле је већина становника српске куће и пратила дешавања на базену и тениском терену, очито je релаксирајућа атмосфера, без емотивног набоја који је обележио дан када су Србији припале две олимпијске медаље.

У посету српским спортистима у Олимпијску кућу дошла је и министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић која од јуче борави у кинеској престоници и већ првог дана имала је срећу да осети радост победе на Играма.

Заједно са шефом наше мисије и потпредседником Олимијског комитета Србије Снежаном Лакићевић-Стојачић, у друштву Александра Шоштара и одбојкашица које су посматрале меч Бразил-Италија, ресорна министарка је још покушавала да среди утиске након сјајног дана за српски спорт, који ће вечерас прославити и на пријему у Амбасади Србије у Пекингу.

После напорних тренинга, стресних такмичарских дана и психичке изнурености, слављеници Чавић и Ђоковић су коначно ушлу у фазу опуштања.

Ђоковић већ 18. августа креће пут Њујорка где га очекује наступ на Отвореном првенству Америке, док Чавић након два дана ,која је желео да посвети обиласку знаменитости Пекинга, 19. августа одлази за Београд.

Њихов успех остаће на специфичан и духовит начин забележен и на паноу са распоредом такмичења који заузима видно место у заједничкој просторији, а на којем су српски олимпијци дописали коментаре и честитке за остварен резултат у пливању и тенису.

Сви се слажу да је јуче био феноменалан дан, али поручују - идемо даље, јер су медаље сада још жељеније. Еуфорије више нема и дан тече у уобичајеном ритму.

Оно што је остало после свега и што се осећа у ваздуху јесте победнички дух који је запосео све становнике Српске куће.

На путу ка остварењу сна ватерполисти Александар Шапић и Вања Удовичић одмарају се испред куће, са њима у друштву су и младе снаге одбојкаш Дејан Бојовић и атлетичарка Ивана Шпановић.

Стонотенисер Александар Каракашевић је непресушни извор позитивне енергије и очито је да су сви све подредили само једном циљу, олимијском трофеју и што бољем пласману на пекиншким Играма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару