Болт и Пауел стигли у олимпијско село

Јамајчански спринтери Јусеин Болт и Асафа Пауел стигли су данас у олимпијско село, четири дана пре почетка квалификационих трка на 100 метара.

Болт, који је у мају поправио светски рекорд Асафе Пауела у дисциплини 100 метара на девет секунди и 72 стотинке, трчаће на 100 и 200 метара, док ће бивши светски рекордер Пауел учествовати у трци на 100 метара.

Очекује се да ће Болт и Пауел, заједно са спринтером из САД Тајсоном Гејом бити главни кандидати за освајање златне медаље у трци на 100 метара.

 

Функционери јамајчанског Атлетског савеза уверени су да ће Болт и Пауел заједничким снагама успети да освоје златну медаљу у штафетној трци 4 x 100 метара и негирали да постоји непријатељство у атлетској репрезентацији те земље.

"У нашем кампу је све у реду и нема разлога за бригу. Допутовали смо заједно, као тим. Једина ствар о којој размишљају су медаље", рекао је тим менаџер атлетске репрезентације Ладлоу Вотс.

Медији на Јамајци навели су да је одржан хитан састанак, како би се решили неспоразуми о начину рада и распореду тренинга на припремама за Олимпијске игре.

Атлетичари које тренира Стивен Франсис, међу којима су Болт и бивши освајач сребрне медаље на светском првенству Мајкл Фратер, не слажу се са начином рада тренера Глена Милса, којег је поставио Атлетски савез Јамајке.

Пауел је рекао да је његов главни циљ освајање златне медаље и да тако жели да се искупи за неуспехе на Играма у Атини 2004. и на Светском првенству 2007. године.

"Овај пут ћу освојити злато. Добро сам тренирао и имам само један циљ. Неуспехе из прошлости не могу да избришем. То је део моје историје, али сада имам прилику да напишем нову. Изаћи ћу на тркалиште и победићу", рекао је Пауел новинарима.

Јусеин Болт је одлучио да учествује у тркама на 100 метара, само да би поправио брзину у својој омиљеној дисциплини - 200 метара. Тренутно је најбржи светски атлетичар у обе дисциплине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару