Оливера Јевтић није завршила маратон

Најбоља српска атлетичарка, европска вицешампионка из Гетеборга Оливера Јевтић није успела да заврши маратонску трку на Олимпијским играма у Пекингу, пошто је због јаких болова у ногама одустала на 23. километру.

Српска шампионка почела је да упада у кризу после 15. километра и током следећих осам је почела да губи корак са ривалкама.

Наша атлетичарка добро је стартовала и после почетних пет километара успела је да се пробије на треће место. У водећој групи српска репрезентативка налазила се све до тренутка када је почела да пада у кризу и да се бори са боловима, а на 15. километру је држала 19. позицију.

Јевтићева је, како је трка одмицала, све уочљивије губила корак са водећим такмичаркама, а на пролазном мерењу на половини стазе била је на 44. месту. Одлуку да одустане донела је након, како је рекла, веома јаких болова на 23. километру трке, пошто ју је неколико пута пре тога одложила. Она је после трке изјавила да је добро стартовала, али да је у једном тренутку организам почео да јој отказује.

До 15 километра све је било као у бајци. После тога почела сам да осећам болове у ногама, куку, стомаку и морала сам да прекинем трку, казала је најбоља српска атлетичарка.

Јевтићева је нагласила да је очекивала да ће трка имати сасвим другачији ток. "Криво ми је што Британка Пола Ретклиф није наметнула свој темпо, пошто би ми било лакше да је пратим. Она то, међутим, није учинила, па сам морала да трчим своју трку и да сама одређујем темпо", нагласила је наша репрезентативка.

Јевтићева је подсетила да је током прошле године имала пуно проблема са повредама и да ју је мучила готово читава десна страна тела.

Тренирала сам најбоље што могу и желела сам да постигнем добар резултат. На претходним Играма у Атини била сам шеста, а сада сам покушала да дам максимум и не могу да објасним шта се догодило, изјавила је европска вицешампионка у маратону.

Јевтићева је казала да се психички веома добро припремила за олимпијску трку. Ментално сам се припремила за трку са доста бола и била сам спремна на различита искушења. Међутим, организам није издржао и сада сам веома разочарана, пошто сам много очекивала од ове Олимпијаде, закључила је 31. годишња атлетичарка и још једном поновила да је имала велику кризу и да није могла ни да стоји, а камоли да настави да трчи.

Титулу олимпијског шампиона освојила је Румунка Константина Томеску, која је на чиљ стигла за два часа, 26 минута и 44 секунде. Она је преузела вођство после 15. километра трке и сигурно га је чувала до краја такмичења.

Сребно одличје припало је Кенијки Кетрин Ндерби, која је постигла време за 22 секунде лошије од победнице трке, док је трећепласирана Кинескиња Чунксију Жу трку завршила једну секунду након ње.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару