Бекеле победник и на 5000 метара

Етиопљански атлетичар Кенениса Бекеле освојио је злато у трци на 5.000 метара те је, попут своје земљакиње Тирунеш Дибабе, након што се већ окитио најсјајнијим одличјем на трци од 10 километара, исто урадио и на упола краћој дистанци.

Етиопљанин Кенениса Бекеле убедљиво је победио у финалној трци на 5.000 метара, поставивши нови олимпијски рекорд у тој дисциплини, па је још једном показао да тренутно у тој дисциплини нема праву конкуренцију у свету.

Двадесетшестогодишњи Бекеле је стазу претрчао за 12 минута и 57,82 секунде, што је за чак 20 секунди испод светског рекорда који такође он држи.

Друго место заузео је Кенијац Елиуд Кипчоџе резултатом 13 минута и 2,80 секунди, док је бронзану медаљу освојио његов сународник Черијот Едвин Сое са временом 13 минута и 6,22 секунде.

"Ово је посебан дан за мене и моју земљу. Веома сам срећан због овог резултата. Није лако освојити двоструко злато на Олимпијским играма", изјавио је Бекеле после трке.

Бекеле је казао да му је жао што његов брат Тарику, који је такође учествовао у трци, није успео да освоји медаљу.

"Морали смо да променимо тактику током саме трке због Кенијаца, који су трчали добро", рекао је Етиопљанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво