Данас стартују српски атлетичари

Првог дана атлетских такмичења на 29. Олимпијским играма у Пекингу наступиће четворо српских репрезентативаца, од којих стручни штаб нашег државног тима очекује да уложе максималне напоре да надмаше личне рекорде.

На Олимписјком стадиону Птичје гнездо своје тренутне могућности први ће окушати бацач кугле Асмир Колашинац, средњепругаш Горан Нава, Драгана Томашевић у бацању диска и Биљана Топић у троскоку.

Шансе Колашинца и Наве да преброде квалификације су веома слабе, док Томашевић и Топић, уколико надмаше своје најбоље резултате у сезони, можда и могу да изборе пласман у финале.

Томашевић је ове сезоне на митингу у Ријеци остварила резултат од 62.70 метара и чини се да, уколико понови тај хитац, има шансе да прође у финале. Бољи резултат од 26. годишње српске репрезентативке ове године у свету има 14 такмичарки, а квалификациона норма за пласман у финале износи 61.50 метара.

Томашевић ће се такмичити у Б групи у којој седам атлетичарки ове сезоне има бољи резултат од њеног.

Топић ће сутра скакати у А квалификационој групи. Са личним рекордом од 14,36 метара, који је постигла у јуну у Новом Саду,она можда и може до финала.

За надметања у троскоку пријављено је 36 такмичарки, а њих 17 ове сезоне имају бољи резултат од српске атлетичарке. За пласман у финале норма износи 14,45 метара.

Од српских атлетичара први ће, у преподневном програму, на борилиште ће изаћи 24. годишњи Колашинац. Он ће се такмичити у А групи, у којој од 22 куглаша само петорица атлетичара, укључујући и нашег представника, ове сезоне нису пребацили 20 метара.

У другој групи још 17 такмичара имају бољи резултат од Колашинца, па су његове шансе да изненади и баци хитац за финале заиста мале. Пласман у финале, које је на програму сутра увече, обезбедиће атлетичари који испуне норму од 20,40 метара.

Последњи пријављени атлетичар у српском тиму 26. годишњи Горан Нава, попут Колашинца нема пуно изгледа за пласман у следећу фазу такмичења.

Са најбољим овосезонским резултатом 3:38,35 минута, Нава у својој квалификационој групи од 13 пријављених тркача има бољи резултат од само њих двојице, а пласман у полуфинале обезбедиће петорица најбржих из сваке од четири квалификационе групе и још четворица атлетичара на основу резултата

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару